Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Znate li šta je to “pseće mesto”?

Znate li šta je to “pseće mesto”? Ako imate psa i travnjak, verovatno znate šta su pseća mesta, čak iako nikad niste čuli taj termin. Da li vaš travnjak ima ona mesta sa žutom i braon mrtvom travom? Znate, mesto gde vaša kuca često vrši nuždu? E pa ta mesta sa obezbojenom, mrtvom ili uvenulom travom su poznata kao pseća mesta. Ako je vaš travnjak žrtva psećih mesta, možete da kupite neke baštenske proizvode koji će vam pomoći da sprečite pseća mesta.

 

Meksički-golokoži-pas-ili-Xoloitzcuintle

E pa neki ljudi će vam reći da će dodavanje paradajz sosa u ishranu vašeg psa nadoknaditi pH balans urina vašeg psa i da ćete tako sprečiti pojavu psećih mesta. Ne činite to! Kao prvo, kisela hrana kao što je paradajz sos nije naročito dobra za digestivni sistem vašeg psa i može dovesti do problema kao što su infekcija urinarnog trakta, infekcija bešike i mokraćni kamenac. Pored toga, paradajz sos neće pomoći da se oslobodite psećih mesta. Nije samo nivo kiselosti urina taj koji stvara pseća mesta, već i sadržaj nitrogena u urinu vaše kuce, a paradajz sos to neće rešiti.

Dobro rešenje je da kupite otpornu travu koja jednostavno neće dobiti pseća mesta. Bermuda trava ili Kentaki plava trava su dobre opcije. Znam da može izgledati skupo ponovo presvući čitav travnjak novom travom, ali ako to ne uradite, garantovano ćete imati problema sa psećim mestima.