Zbog čega se vaš ljubimac krije ispod kreveta?

Zbog čega se vaš ljubimac krije ispod kreveta? Često vam se dešava da zateknete vašeg psa kako se krije ispod kreveta, a nije vam jasno zbog čega. Neki psi su toliko plašljivi da im sakrivanje ispod kreveta omogućava da se osete sigurnim, dok neki psi prosto uživaju u mraku.

Veterinari preporučuju da pokušate da otkrijete razlog zbog čega se vaš pas krije ispod kreveta, kako biste, ukoliko je u pitanju neki strah, mogli da reagujete na vreme.

Postoje brojni razlozi zbog koji vaš pas često beži ispod kreveta:

1. Strah
Najčešći razlog zbog kojeg se pas krije ispod kreveta jeste strah. Pas se može uplašiti zbog oluje, nepoznate osobe ili buke u kući. Psi mogu brzo da se uzbude pogotovu ako su zlostavljani. Dobra vest je da možete da utičete da se promeni ovakvo ponašanje kod psa. Važno je da se on oseti sigurno, a ako je to mesto ispod kreveta, onda neka tako i ostane. Problem može da nastane ako se vaš pas konstantno krije ispod kreveta. U tom slučaju, neophodno je da saznate uzrok straha i potom pomoći vašem psu da mu ublažite strah.

gliste1

2. Anksioznost
Psi se često kriju ispod kreveta i usled anksioznosti. Glasna muzika i druga vrsta buke u kući može uznemiriti vašeg psa. Ako primetite da je vaš pas anksiozan i zbog toga se krije ispod kreveta, pokušajte da utičete na situacije zbog kojih je pas uznemiren.

3. Udobnost
Pojedinim psima površina ispod kreveta predstavlja mesto na kojem se osećaju sigurno. Temperatura im više odgovara, a i tepih je ispod kreveta mekši jer nije pohaban.

4. Bezbednost
Ukoliko pomerate nameštaj ili deca trče po kući, psi se mogu sakriti ispod kreveta kako bi bili na bezbednom mestu. Male rase pasa se ponekada plaše da nešto ne padne na njih. Ukoliko ovo ponašanje nije uobičajeno za vašeg psa, proverite da nije možda bolestan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *