Zašto psi cepaju papir?

Ostavite psa samog kod kuće, a nađete knjigu pokidanu na komadiće. Ili kada morate objašnjavati profesorima da vaše dete ne laže kada kaže da mu je pas pojeo domaći ili svakih sat vremena menjate rolnu wc papira. Zbog čega vaš pas cepa papir?

Neke pasmine, kao što su bokseri, zlatni retriveri i maltezeri, sklonije su kidanju papira.

Dok se cepanje papira čini kao bezazleno rešavanje dosade, to je sve samo bezazleno. Psi koji kidaju i jedu papir, najčešće imaju stomačne smetnje. Jedenje veće količine papira može uzrokovati blokadu creva. Zbog psećeg zdravlja i vašeg mira, važno je da zaustavite ovakvo ponašanje.

Mnogi psi vole da kidaju stvari. Cepanje papira prava je zabava za psa i oni ne vide u njoj ništa loše, posebno ako tako izbace višak energije. Neki psi uživaju u osećaju da cepaju nešto zubima, gotovo kao što bi uživali u plenu da love u divljini. Drugi psi cepaju papir zato što im je dosadno, pod stresom su.

Kako bi pomogli psu da promeni navike vezane za cepanje papira, izbegavajte ostavljanje papira, časopisa, novina na mestima na kojima ih pas može lako dohvatiti. Umesto toga, zabavite ih raznim igračkama.

Tvrde gumene igračke najbolji su izbor za pse koji vole da žvaću. Izaberite kong igračku i napunite je poslasticama i pustite da se pas zabavlja pokušavajući da dođe do nagrade.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *