Zašto pas vuče zadnjicu po podu, a nema gliste?

Verovatno ste u nekom trenutku primetili da vaš pas vuče zadnjicu po podu, vi ste sigurni da nema gliste, a tada vam nije baš najjasnije šta bi mogao da bude uzrok tome.

Ukoliko pročitate ovaj tekst možda će vam pomoći da ti i saznate. Svrab može izazvati dosta stvari, od bezazlene prljavštine do ozbiljnih zdrvstvenih problema i infekcija.

Šta god da je prouzrokovalo ovo, nikako ne smete ignorisati ove simptome. Trebalo bi da znate da ovo nije prirodno ponašanje pasa, pa bi trebalo otkriti šta ga uzrokuje.

Prvo, moguće je da ga jednostavno svrbi guza, a kako nema dovoljno duge šape da olakša sebi, ovo mu se čini kao dobra metoda.

guya

Drugo, moguće je da je prljav na tom delikatnom delu tela, posebno ako se radi o dugodlakoj rasi. Proverite nije li možda problem u tome i okupajte ga.

Treće, i najopasnije, moguće je da ima neki problem sa anusom ili nekim drugim crevnim parazitima.

U svakom slučaju, ako isključite prva dva izazivača, odvedite ga kod veterinara.

One Comment

  • Iks

    U većini slučajeva je problem sa prepunjenom analnom žlezdom, o tome nema uopšte reči u članku. Potrebno je da pas ima tvrdju stolicu da bi se te žlezde prirodno praznile, ako nije moguće prirodno da prazni, mora da se vodi veterinaru, da veterinar isprazni analne vrećice.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *