Zašto ne biste vreme provedeno sa psom pretvorili u trening?

Zašto ne biste vreme provedeno sa kućnim ljubimcem pretvorili u trening? Na mnogo načina možete da angažujete mišiće i da se pritom dobro zabavite sa psom.

Ako imate psa, iskoristite lepo vreme i čim vam se ukaže prilika idite u šetnju.  Ukoliko imate dvorište pa niste prinuđeni na tu aktivnost, vaš četvoronožni ljubimac će da se unervozi jer ne može da ispolji svoju ogromnu energiju. Zašto ne biste vreme provedeno sa kućnim ljubimcem pretvorili u trening?

pas voli

Na mnogo načina možete da angažujete mišiće i da se pritom dobro zabavite sa psom. Umesto da ga dugo šetate na povocu, što ne prija mladim i velikim psima punim energije i željnim trčanja, i vama i njemu će više prijati kratka i brza vožnja rolera, koja zateže mišiće na nogama. Ako više volite bicikl, vozite ga po šumi ili parku, dalje od gradske vreline.

Veoma korisna vežba za struk i ruke je bacanje frizbija, a vaš četvoronožni ljubimac će uživati u njoj, kao i vuča debelog konopca koja kučićima jača vilicu i zube, a vama bicepse, vrat i rameni pojas. Na moru, jezeru i reci možete i da plivate u društvu psa, jer se oni dobro snalaze u vodi.

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *