Zašto je važno da psu perete zube

Psi kao i ljudi moraju da čiste zube jer ako nečistoće i bakterije ostanu u ustima, u narednih 36 sati se razvija sloj prljavštine koji može dovesti do bolnih i upaljenih desni i stvoriti razne zubne infekcije.

Pseća hrana i poslastice neretko dolaze uz reklamu koja tvrdi da dobro deluju na zube. Bacanje štapića za čišćenje zuba definitivno je lakše nego uveriti psa da treba da vam dopusti da mu operete zube.

Međutim, morate da znate da je suva hrana bolja za pseće zube od mokre, koja se lepi i lakše zapinje među zubima.

zubi

Za čišćenje zuba su odlične i gumene igračke koje psi žvaću. Kako bi iz njih izvukao najviše koristi, pas mora da se igra sa njima oko 30 minuta dnevno. Budite uz svog ljubimca kada se igra kako biste mogli da sprečite gušenje ako pas toliko izgrize igračku da ona završi u delovima.

S obzirom na to da su zubi kod malih rasa baš zgusnuti, oni imaju većih problema s čišćenjem zuba, pa se njima moraju svakodnevno prati zubi i na klasičan način, psećom pastom koja će im četkanje učiniti manje odbojnim. I kod svih drugih pasa poslastice i igračke ne mogu da zamene pranje zuba, već im mogu služiti kao dodatak. Zato se bacite na posao i pozitivnim treningom naučite psa da se opusti, kako bi mogli da mu operete zube.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *