Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Zašto je važna obuća za pse?

Nije neophodno da vaš ljubimac spada u grupu “polarnih” da bi mogao da vam se pridruži u kratkom trčanju u zimskim danima. Sve što je potrebno vašem psu da se spremno rekreira pored vas je topla odeća, ali i dobra obuća.

Danas je u ponudi širok asortiman obuće za ljubimce, koja može da zaštiti šape od smrzavanja zbog dužeg boravka na snegu ili od oštrih ivica leda.

Pravila za odeću važe i za obuću – ona mora biti komotna, kako slučajno ne bi došlo do prekida cirkulacije u šapama i naravno, nepromočiva.

Čarapice i cipele ili čizmice, zasigurno će zaštititi ljubimca od hladnoće, snega i soli, kao i njegove nežne jastučiće na šapama, koji se lako isuše i ispucaju.

Psu bez zaštite na šapama, preti opasnost da mu se na dlaci skupi led ili da u šetnji pokupi neko sredstvo protiv smrzavanja, koje može da bude toksično.

Ono što je možda najbitniji faktor u ovoj priči je da će vaš pas, ovakvim vidom zaštite, biti u manjoj šansi da se povredi prilikom klizanja na ledu, a to je složićemo se prioritet svakog vlasnika.

Obuća možda jeste novina na našem tržišu, ali, verujte nam, psi je dobro podnose i lako se na nju navikavaju, piše petface.net.

Za one pse koji žive na “visokoj nozi”, kako u svetu tako i u Srbiji, postoje markirane cipelice i čizmice, poput Luj Vitona, Šanela, Barberija i Gučija.

Ali, funkcionalnost i zaštita jeste ono što je naš prioritet, zato ne libite se, već nabavite svom ljubimcu jedan “par” čizmica, a onda čarolije na snegu mogu potrajati i malo duže.