Zaposleni u Aurorapetu saosećaju sa vlasnicima životinja, jer i sami imaju ljubimce

Svi koji su teška srca predali svog uginulog kućnog ljubimca veterinaru da ga pošalje u kafileriju ili se odlučili ilegalno da zakopaju ljubimca, već godinu dana imaju mogućnost dostojanstveno i legalno da se oproste od svog najboljeg prijatelja.

 

U Novom Sadu uveliko radi i postoji kompanija Aurorapet  koja nudi kremaciju kućnih ljubimaca. Bez obzira na to da li je reč o zlatnoj ribici, hrčku, mački ili psu velike rase, kažu u ovom preduzeću, oni će učiniti sve da vlasniku olakšaju gubitak.

 

Vlasnici kućnih ljubimaca u našoj zemlji već odavno su zaslužili pravo da odaberu dostojanstvo i empatiju u trenutku kad njihov ljubimac ugine. Do nedavno nije bilo legalne mogućnosti da se ljubimac kremira, pošto prenos životinje u neku od zemalja regiona nije bio zakonski regulisan. Mnogima je teško da životinje predaju veterinaru, jer znaju da će biti poslata u kafileriju, i da će se nakon toga od nje dobiti prerađevine koje se upotrebljavaju u raznim industrijama.

Nisu kafilerija

Nakon što životinja ugine, radnici Aurorapeta će obezbediti preuzimanje posmrtnih ostataka i prevoz do njihovog krematorijuma, bez obzira na to da li se nalazi životinja u kući ili kod veterinara.

Što se dodatnih urni tiče, cena zavisi od materijala – objašnjavaju na zaposleni.

Međunarodni kodeks

U Aurorapetu se životinje kremiraju dostojanstveno i postupak nimalo ne nalikuje onome u kafileriji.

U Aurorapetu svi se pridržavaju i etičkog kodeksa, a kažu da su svi njihovi radnici zaljubljenici u životinje, koji razumeju kako se vlasnici osećaju nakon gubitka životinje i koji će učiniti sve da im olakšaju gubitak.

Inače, zaposleni u ovom preduzeću su svakodnevno zatrpani brojnim pitanjima o svojim uslugama, a vrlo im je važna i činjenica da ih, osim vlasnika, podržavaju i veterinari.

Ukoliko i vi imate neka pitanja, nedoumice ili vas zanima koliko staje kremiranje, slobodno im se možete javiti na 060 0560563 ili putem mejla: aurorapet.rs@gmail.com, kao i preko Facebook stranice

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *