Zalomilo se: Kad se pas, vuk i kojot seksaju događa se ovo

Znate li šta je kojovuk? To je životinja nastala ukrštanjem psa, kojota i vuka. Reč je o super predatoru, novoj vrsti koja je brža, veća i jača od bilo kojeg psa, vuka i kojota.

U njoj preovladava DNK kojota, 25 posto DNK odnosi se na vuka, dok psi u novoj vrsti koja je nastala u Ontariju imaju desetak posto ‘udela’.

Naravno, to se nije dogodilo preko noći već se pretpostavlja kako se pre nastanka vrste genetski materijal ‘mešao’ stotinjak godina.

kojovuk

Kad sve to spojimo dobijemo super predatora teškog iznad 25 kilograma koji ima veće i jače čeljusti te je uopšteno jači. Super predator jednako dobro snalazi se u lovu u šumi kao i kad lovi na otvorenim prostorima.

Za razliku od vukova i kojota koji ako nije potrebno ne dolaze u urbane sredine kojovuk se ne boji da dolazi u gradove (za šta je zaslužan DNK psa) gde ponekad napadaju kućne ljubimce. Osim velikim sisarima hrane se i glodarima, ali jedu i voće i povrće.

Zašto kojovuk i zvanično nije priznat kao nova vrsta? U pravilu pripadnici jedne vrste ne razmnožavaju se sa pripadnicima drugih vrsta, dok ova životinja to čini.

To znači ako nije reč o novoj vrsti u najmanju ruku reč je o neobičnom mešancu psa, vuka i kojota

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *