Zabavne igre koje će vam olakšati šetnje sa psom

Ako vas vaš pas tokom šetnje vuče, ignoriše i slično, isprobajte sledeće aktivnosti…

Pomoću ovih igara ne samo da će usmeriti pažnju ka vama – što umanjuje povlačenje i druge probleme, već će ove igre poboljšati vezu između vas i vašeg ljubimca.

 

pas

 

Menjanje strane

Tokom šetnje nekoliko puta uzviknite “promena”, kako bi se vaš pas prebacio s vaše jedne na drugu stranu. Svaki put kada to učini, nagradite ga poslasticom, a nakon nekog vremena to će postati zabavna igra.

Bacanje

Možete da bacite poslasticu, granu, igračku ili nešto četvrto. Bitno je samo da na svojeg psa ostavite utisak da ste zabavni partner za šetnju, kako biste imali njegovu pažnju. Tako će vaš ljubimac sam shvatiti da je šetanje uz vas pametna ideja jer ćete mu svako malo baciti nešto zabavno ili ukusno.

Traženje

Druga verzija bacanja nekog predmeta ili poslastice u vazduh, jest njihovo bacanje po tlu, negde u blizini, uz naredbu da ode to da potraži. Vaš pas će tako morati da aktivira svoj znatiželjni nosić, što je uvek zabavno, i usredsrediće svoje misli na potragu, a ne na ostale stvari koje se nalaze oko njega.

Kombinovane naredbe

Umesto da tražite od svog psa da povremeno sedne, stvorite zabavnu igru kombinovanjem naredbi i nagrađivanjem psa, kada dobro odigra igru. Tokom šetnje, izmenite zapovesti poput “brže”, “sporije”, “sedi”, “kreni” i menjajte njihov redosled.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *