Za psa bez korpe i povoca – slede kazne

Nesavesni vlasnici pasa, koji svoje ljubimce puštaju da bez povoca trče po beogradskim parkovima, van ograđenog prostora, biće kažnjavani od danas. Pojačana kontrola komunalne policije biće prvo na Tašmajdanu, odakle je zabeleženo najviše prijava sugrađana da vlasnici izvode svoje čupave prijatelje u šetnju mimo propisa, bez povoca i korpe, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove komunalne policije, pišu Novosti

– Svako jutro šetam po Tašu sa unucima – kaže sugrađanka Olga R. – Deca se igraju na igralištu, međutim, neretko se desi da među njih utrči neki pas kojeg je vlasnik pustio sa povoca.

Iz “Beokoma” podsećaju da je prvi korak opomena. Komunalna policija upozoravaće vlasnike da svoje pse šetaju na povocu a da onim krupnijim stave korpu, kao i da koriste ograđen prostor u parku za svoje ljubimce. Upozorenja slede i za one koji ne počiste nered za svojom životinjom, a ukoliko se ogluše na ove opomene, biće sankcionisani.

– Psi, naravno, mogu da se šetaju po celom parku, ali samo na povocu – kažu iz “Beokom” servisa. – Ljubimac se može slobodno šetati samo u parku i na drugoj javnoj zelenoj površini od 22 do 9 časova leti, odnosno od 20 do 10 časova zimi. Zabranjeno je da se kupa u fontani i da se slobodno kreće po dečjem igralištu i po cveću.

Izvor: Novosti

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *