Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Westie: čupava, blesava mrva od psa

Zapadno škotski terijer je izuzetno umiljat i inteligentan pas, koji lako osvaja simpatije i ljubav svoje okoline!  Westi je poput većine terijera neustrašiv i veoma aktivan, razigran i uvek raspoložen za maženje i igru.

   zapadno skotski terijer

Ovaj mali, beli terijer ume da bude veliki lajavac, ponekad i arogantan, zahtevan i tvrdoglav, ali ipak preovladava njegova vesela i mila priroda. Uvek je željan pažnje i društva svog vlasnika, te će se truditi da neprestano bude negde u vašoj blizini.

zapadno skotski terijer

Zašto je Westi idealan kućni ljubimac? Pre svega, on zahteva vrlo malo nege, ne linja se, dobar je čuvar, lako uči, dugovečan je, izdržljiv, živahan i prijatan sa nepoznatima. Ipak, ne preporučuje se porodicama sa malom decom, jer često prema deci nije tolerantan, i brzo reaguje na zadirkivanje, ponekad zapretivši i ugrizom. Zapadno škotski terijer ume da bude veoma posesivan kada su u pitanje hrana i igračke, te i o tome povedite računa.

vesti

Ovaj mali “prgavac” osvojiće vaše srce očas posla, jer je pre svega on privražen pas, koji će uraditi sve da njegov vlasnik bude zadovoljan. Ipak, traže dosta mentalne stimulacije, i u startu morate da ga naučite ko je gazda, jer ga odlikuje velika svojeglavost i upornost, koje će vam oduzeti dosta strpljenja, ukoliko se na vreme ne pozabavite time. Ne smete zaboraviti ni da izmorite svog Vestija, šetnjom ili istrčavanjem.

vesti

Razdragan, maleni beli čupavac biće vaš najverniji prijatelj zauvek, izuzetan pratilac, spreman da toplim, prodornim pogledom i svojom ljubavlju izleči i najveće nedaće. 🙂

zapadno skotski terijer