Vodite psa kod grumera: Evo kako (ne) treba da se ponašate

Predstavili smo vam šaljiv tekst o tome kako treba da se ponašate kada psa odvedete kod veterinara, a sada vam donosimo savete o tome šta obavezno treba da uradite kada odvedete psa kod grumera.

1. Uvek vodite svoju kujicu kod grumera kada je u “teranju”, jer šta fali, malo pometnje među mužjacima koji su takođe došli na šišanje nije na odmet.

2. Kada ostavljete psa, ne, nemojte reći da li vaš pas voli ili ne voli da se kupa, šta vas briga, grumer je tamo da proceni situaciju.

3. Takođe nemojte prijaviti da li je agresivan ili nije, da li se plaši ili ne zvuka mašinice. Ma briga vas, šta i ako vaš pas malo gricne grumera, pa ima dve ruke zar ne?

Shih tzu dog grooming. On blue and white background.

4. Ako vam grumer kaže da ne praktikuje da ostajete sa svojim psom, i zamoli vas da odete, vi ipak sedite. Pravite se kao da ništa niste čuli. Ako vas on deseti put ljubazno zamoli da napustite prostoriju, jer ne može da ošiša psa, koji želi da vam skoči u krilo učinite to, ali obavezno ostanite napolju, gledajte kroz prozor, lupkajte po izlogu i mašite svom psu. Ovo će sigurno olakšati grumeru posao.

5. Ukoliko imate da obavite neke važne poslove dok je vaš ljubimac na šišanju, trudite se da to što duže traje. Nemojte da poštujete vreme, naprotiv zakasnite što je više moguće. Ako vas grumer zove na mobilni telefon, odbijajte mu pozive ili mu recite da se u banci i da je gužva. Ma kakve veze ima, grumer će ga staviti u kavez, a vaš pas će izbezumljeno lajati.

6. Obavezno prećutite da vaš pas ima buve ( ako ih ima). A kada stignete kući, odmah telefon u ruke ili izvedite psa u šetnju i počnite da “pljujete” po grumeru kako je vaš jadničak pokupio buve u salonu za pse.

7. Kada vas grumer pita kakvu frizuru želite, recite da vam je svejedno. Ali kada se vratite po psa, dignite frku i recite d niste ovako svog psa zamislili.

2 Comments

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *