VIDEO: Lori Anderson održala koncert za pse na Tajms skveru

Eksperimentalna umetnica Lori Anderson priredila je sinoć u ponoć koncert na njujorškom Tajms skveru čija su glavna publika bili – psi.

Na desetine pasa lajalo je i zavijalo uz zvuke koje samo njihove uši mogu da čuju, dok su njihovi vlasnici i ostali posetioci pratili koncert preko slušalica. Nastup je bio najava njenog filma “Heart of a Dog”, priče o terijeru koji je udomila zajedno sa svojim nedavno preminulim mužem, rok legendom Lu Ridom, kao metafore o smrti i sećanju.

koncert_za_pse

 Trominutni isečak filma, snimljen za francusko-nemačku TV mrežu Arte, koji je uvršeten u uži izbor za Oskara za najbolji dokumentarac, biće prikazivan tokom celog januara svake večeri pre ponoći na nekom od bilborda na Tajms skveru. “Zaista je zabavno lajati na Tajms skveru”, kazala je američka umetnica koja je 2010. godine u Sidnejskoj operi već jednom priredila sličan koncert.

Mnogi psi, uključujući nemačke ovčare njujorške policije, aktivno su učestvovali u koncertu, mada je bilo i onih koji su ostali ravnodušni na svirku. “Ne verujem da se bitno kulturno uzdigla”, kazala je vlasnica mešanca po imenu Fibi, dok je jedna druga Njujorčanka, koja je došla sa svoja dva ljubimca, vestijem i pudlom, rekla da, nakon ukidanja zabrane dovođenja pasa na terase restorana, ponoćni koncert na Tajms skveru predstavlja još jednu pobedu za ljubitelje pasa.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *