Veterinar muzikom smiruje pacijente

Da li ste skoro čuli nešto ovako divno? Reč je o doktoru Rosu Hendersonu, veterinaru u jednoj poznatoj klinici u Koloradu (SAD). On je dokaz da je medicina često i nešto više od same nauke.

Kada primeti da se uznemire pre intervencije ovaj veterinar sedne na pod pored svojih pacijenata, uzme gitaru i zasvira najlepše melodije koje isprati pesmom. U roku od svega nekoliko trenutaka, psi i mačke se potpuno opuste i onda je svima mnogo lakše.

Poslednji u nizu plašljivi pacijent dr Hendersona bila je kuja po imenu Rubi. Kada se uznemirila nakon pregleda i pripreme za operaciju, doktor Ros je seo pored nje, ona mu je spustila glavu u krilo i zajedno su uživali u muzici.

-Rubi je bila prilično uplašena, lajala je i skakala po ordinaciji. Pesma je potpuno razgalila, i to je ješ jedan dokaz koliko uticaja muzika ima na životinje, ne samo na ljude. Koliko je zapravo blagotvorna – rekao je ovaj divni doktor za portal The Dodo.

Kako je objasnio, osoblje ove klinike neretko je i ranije pevalo pacijentima kako bi ih umirili, a sada je i njegova gitara postala deo inventara i neophodan instrument kako bi svima bilo što prijatnije. Međutim, domaćin klinike – mačor Greg, potpuno je imun na muziku. Kako kaže osoblje, verovatno zato što je neprekidno sluša, ali ako njihov primer podstakne i druge, širom sveta, da na ovaj način umire i ugode životinjama – onda je to veliki uspeh.

Izvor.Dodo/Petmgazin

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *