Veljko Milković: Gledao sam pse kako sede i sinula mi je ideja

Moderno doba, nepravilna ishrana, sedenje… samo su neki od okidača za dobijanje hemaroida. Oni koji ih imaju znaju da to uopšte nije navivno.

A kako bi rešili svoje probleme pobrinuo akademik iz Novog Sada pronalazač i istraživač Veljko Milković.

Naime, Milković iz osmislio izum protiv hemaroida koji se stavlja na WC šolju, a veoma efikasan u rešavanju ovog problema.

– I sam sam imao probleme sa hemaroidima i koristio sam razne kreme, masti, pomoćna lekovita sredstva i ništa mi nije pomoglo. Onda sam seo za internet i pokušao sam da pronađem efikasan način kako bi se oslobodio toga, ali nažalost nisam uspeo ništa da nađem, sem onog što sam i sam znao. Onda sam gledao pse kako sede i u kom položaju, pa ljde i shvatio sam da psi nemaju tih problema, jer kada sede sede u prirodnom položaju– priča Milković i dodaje da mu je tada sinula ideja.

Seo je, razmišljao je o položaju zadnjice na šolji i shvatio, da su WC šolje napravljene totalno neprirodno u odnosu na naše sedenje. Zato je napravio anti-hemoroid sedalo (daska za hemoroide).

– Reč je o proizvodu iz domena medicinskih pomagala. Anti-hemoroid sedalo (daska za hemoroide) je dugogodišnje ispitivano i provereno medicinsko pomagalo koje olakšava i eliminiše tegobe sa hemoroidima i predstavlja još jedan u nizu primenjenih pronalazaka koje je ušlo u proizvodnju i široku primenu 2008. godine – navodi sagovornik.

Anti-hemoroid sedalo (daska za hemoroide) deluje zahvaljujući svom inovativnom obliku, ne koristeći nikakve dodatne izvore energije, poput magneta ili baterija.

Zahvaljujući svom inovativnom obliku i suženom otvoru, anti-hemoroid sedalo (daska za hemoroide) onemogućava zatezanje vene i kao rezultat toga prirodno reguliše pražnjenje creva bez propratnih bolnih efekata koji prouzrokuju hemoroidi, postepeno smanjuje i eliminiše bol i vremenom same hemoroide.

Anti-hemoroid sedalo (daska za hemoroide) je univerzalna i postavlja se na postojeću wc dasku i koristi se prilikom obavljanja velike nužde. Anti-hemoroid sedalo (daska za hemoroide) se može koristiti i preventivno, ali i kada se hemoroidi pojave.

Šta su hemoroidi i šta ih izaziva?

Sunđerasti jastučiči u rektalnom kanalu ispunjeni krvlju imaju ulogu zatvaranja analnog otvora. Međutim, neuredan način života bez kretanja, nepravilna ishrana uz nasleđene sklonosti, trudnoća i zatvor uzrokuju pojačan pritisak na vene pri čemu dolazi do nakupljanja krvi i bolnih otoka.

Simptomi koje ne treba zanemariti

Svrab, osećaj pritiska u analnom otvoru, bolni otoci, na dodir opipljivi čvorovi i posledično krvarenje prvi su simptomi koji ukazuju na nastanak hemoroida.

Postoje spoljni i unutrašnji hemoroidi

Spoljni hemoroidi smešteni su uz ivicu anusa i pokriveni vrlo osetljivom kožom. Kada se u jednom od njih razvije ugrušak, stvara se otok na izlazu iz analnog kanala, a osećaju se kao tvrda i bolna izbočina. Krvare samo ako puknu i obično se povlače nakon terapije za koju je najbolje potražiti pomoć lekara.

Unutrašnji hemoroidi razvijaju se unutar anusa, a takvi se prepoznaju kroz krvarenje i izbočine koje nastaju prilikom pražnjenja. Nezgodni postaju ukoliko se uklešte i ne mogu se vratiti u analni kanal, što izaziva jak bol i krvarenje.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *