Uradite ovo i vaš pas će zavoleti odlaske kod veterinara!

Mnogi psi ne vole da im nepoznate osobe, diraju šape, uši, rep ili zube, pa tako i odlazak veterinaru može da bude neprijatan.

Baš je sladak

Mnogi psi ne vole da im nepoznate osobe, diraju šape, uši, rep ili zube, pa tako i odlazak veterinaru može da bude neprijatan.

Veterinar

Veterinar, Foto: Profimedia

Ovo treba da uradite da bi olakšali odlazak veterinaru vašem ljubimcu:

1. Pronađite dobrog veterinara

Odabir pravog veterinara je ključan. U obzir svakako uzmite i mišljenje vašeg ljubimca. Tačnije, pratite kako se on oseća i obratite pažnju na ponašanje veteranara.

2. Naviknite psa na to da drugima bude pristupačan

Većina pasa neće dopustiti drugim osobama da im se previše približe, pogotovo ako od početka nisu bili dobro socijalizovani. 

Raspitajte se kako treba da izgleda rutinski pregled pa to pokušajte prvo da obaviti kući. Ako vašem psu ne budu smetali takvi neuobičajeni dodiri, manje su šanse da će mu smetati i na pravom pregledu sa strancem.

3. Posetite veterinara kad je pas zdrav

Idealno bi bilo kada bi vaš pas bio upoznat sa veterinarom pre nego što bi trebalo da ide na pregled. Isplanirajte kratku posetu veterinaru u vreme kada nije gužva kako bi vaš ljubimac mogao da se upozna sa prostorom i osobljem.

4. Nagradite psa omiljenim poslasticama

Ma nema koji pas ne voli hranu. Upravo zato poslastice su uvek dobrodošle, pogotovo kada idete na pregled kod veterinara. Jer one će vašem ljubimcu dati dodatno ohrabrenje i motivaciju, pa će olakšati sam proces pregleda. Naravno, nikako nemojte da preterujete sa davanjem poslastica.

5. Budite smireni i potpuno opušteni

Zbog duboke povezanosti između vas i vašeg ljubimca, on vrlo dobro prepoznaje vaše emocije pa ih i sam oseća. Anksioznost, stres ili strah osećaji su koje će pas odmah prepoznati.To on oseti i onda samim time potvrđujete njegov razlog za zabrinutost, piše Zadovoljna.hr.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *