Uhvaćeno šest pasa koji su izujedali staricu i studentkinju

Na Starom groblju u Nišu juče je uhvaćeno šest pasa lutalica, a prema najavama nadležnih, akcija će biti nastavljena i narednih dana.

Uhvaćeno šest pasa koji su izujedali staricu i studentkinju

Današnja akcija zoo službe JKP “Medijana” u saradnji sa policijom, komunalnom policijom i inspekcijom usledila je nakon što je čopor pasa juče na Starom groblju izujedao stariju Nišlijku, a jutros studentkinju.

Direktor sektora higijene JKP “Medijana” Ljuborad Stevanović rekao je da će zoo služba ovog preduzeća biti angažovana na Starom groblju nekoliko dana jer je prostor zapušten i psi lako pronađu način da pobegnu i sakriju se. Prema njegovim rečima, radnici “Medijane” će narednih dana hvatati pse lutalice i u drugim delovima grada.

“Sve životinje biće sterilisane i zbrinute u prihvatilištu na Bubnju. Problem je što, prema važećim propisima, nakon što se oporave od sterilizacije, moramo da ih vratimo nazad na mesto sa kojeg smo ih pokupili”, kazao je Stevanović. On je rekao da je današnju akciju hvatanja pasa na Starom groblju pratilo više lokalnih televizija i stotinak građana, među kojima i predstavnici Društva za zaštitu životinja.

“Samo zahvaljujući velikoj medijskoj pažnji izbegnute su nemile scene koje redovno prate naše akcije. Ljudi koji hrane pse redovno napadaju naše radnike, gađaju ih raznim predmetima, psuju ih i prete im”, naveo je Stevanović. On je kazao da je zoo služba JKP “Medijana” od 2012. godine uhvatila i sterilisala 4.800 pasa lutalica.

Čopor pasa lutalica na Starom groblju juče je izujedao sedamdesetšestogodišnju Nišlijku, a jutros je napao i izujedao dvadesetogodišnju studentkinju.

Izvor: Beta

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *