Uginuo omiljeni pas kraljice Elizabete

Izvor blizak kraljevskoj porodici kaže da je kraljica bila veoma uznemirena, ali i da nije mogla da gleda psa kako se muči. Znala je da je donela pravu i za psa manje bolnu odluku. Kraljičin verni pratilac, koji je bio glavni među plemićkim psima, biće sahranjen na mestu koje kraljica može da vidi s prozora njene sobe za slikanje. Na grobnom mestu biće postavljen i kameni spomenik.

kraljica

Kraljica ima još tri psa – korgije Viloua, Vulkana i Kendi, a sva četiri psa su bila fotografisana sa njom za zvaničan portret u znak obeležavanja njenog 90. rođendana. Kraljica je ozvaničila da ne želi nove četvoronožne prijatelje kojim će popuniti prazninu nastalu gubitkom Holi, zato što ne želi da ostavlja svoje voljene ljubimce za sobom jednoga dana kada je više ne bude bilo.

Više od 70 godina kraljica je uživala sa svojim ljubimcima, i svi do jednog bili su rase korgi. Od 1945. kraljica je imala više od 30 korgija, a većina su bili potomci psa Suzan, koju je kraljica dobila za svoj 18. rođendan od roditelja. Bivši dvorski batler Pol Barel kaže da je u jednom trenutku, u kraljičinoj dnevnoj sobi bilo 13 korgija.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *