Udruženja za zaštitu životinja: “Psu nije mesto na Farmi!”

Udruženja za zaštitu životinja poslala pismo televiziji Pink sa molbom da se pas Tijane Đuričić izvede iz rijalitija.

Pas silikonske starlete Tijane Đuričić, Dona, koji je nekoliko puta dobio batine i koji je maltretiran u rijalitiju Farma, tema je pisma koje je stiglo na adresu ove televizije.
Donu je prvo Kristijan prevrnuo sa sve krevetom i Tijanom, a onda je Mića šutnuo i udario vratima.

farma1


Prenosimo vam pismo Udruženja prenosimo u celosti.
“Oglašavamo se povodom uvođenja psa u rijaliti šou Farma koji se emituje na televiziji Pink, jer želimo ovim putem da uložimo protest i neslaganje povodom toga. Naime, namera nam je da ukažemo da takvo okruženje i konstantna buka i česta gužva oko psa mogu veoma loše uticati na stanje i ponašanje te životinje.

Takođe, želimo da ukažemo da svađe i rasprave u kojima učestvuje vlasnik prenose uznemirenost na psa, te da se i tu javlja mogućnost neželjene reakcije kod ionako već zbunjene i uznemirene životinje.

Veoma je uznemirujuće i ponašanje određenih učesnika rijalitija koji neprekidno iskazuju nezadovoljstvo zbog prisustva psa, pa čak i fizički nepovoljni kontakti prema psu i zbog toga smatramo da bi moglo doći do nemilih scena i događaja. Da bi se sve ovo sprečilo i prestalo uznemiravanje životinje zahtevamo da se pas, u najkraćem mogućem roku, skloni u neki adekvatniji prostor i okruženje”, pisalo je u saopštenju Udruženja za životinje.rs

Inače, ovo nije prvi put da se u rijalitijima dešava nasilje nad životinjama. Prvo je Vendi zapanjila javnost kada je otvoreno rekla u Velikom bratu da je trovala pse, a onda Marko Nikolić da je mučio jednu mačku i psa.

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *