U Novom Sadu otvoren prvi krematorijum za kućne ljubimce

U Novom Sadu je nedavno otvoren prvi krematorijum za kućne ljubimce u Srbiji i jedan od tek nekoliko u čitavom regionu. Prema rečima zaposlenih u preduzeću „Aurorapet“, ideja za ovakvu delatnost potekla je iz realne potrebe širokog kruga ljudi, te iz želje i namere da smrt kućnog ljubimca za njegove vlasnike bude što dostojanstvenija i što manje bolna.

– Svesni smo toga koliko kućni ljubimci ljudima znače, kao i toga da za najveći broj ljudi kućni ljubimac predstavlja bezmalo ravnopravnog člana porodice. Sa druge strane, smrt ljubimca je neminovnost, koja se jednom, nažalost, mora desiti, a „Aurorapet“ je nastala iz želje i potrebe da ta smrt predstavlja što manji gubitak, da uginuli ljubimac bude dostojanstveno kremiran i vraćen vlasnicima u urni – kaže Dejan Pulić, direktor preduzeća „Aurorapet“.

krematorijum-za-kucne-ljubimce-11

Zaposleni u preduzeću kažu da je krematorijum „Aurorapet“ građen po najsavremenijim evropskim i svetskim standardima, uz poštovanje svih detalja i parametara, a pre svega uz vođenje računa o zaštiti životne sredine.

– Ovakva preduzeća u svetu nisu novost, ali ih kod nas, u čitavom regionu, ima tek nekoliko, dok u Srbiji do sada nije postojalo nijedno. Znamo da nikome ko je za svog ljubimca vezan nije svejedno šta će se sa njim desiti nakon smrti i kako će biti sahranjen ili kremiran, a „Aurorapet“ postoji upravo zbog toga – kaže Pulić, dodajući da radnici ovog preduzeća svojim klijentima nude kompletnu uslugu, od preuzimanja uginulog ljubimca iz kuće, do vraćanja vlasniku urne sa posmrtnim ostacima. Više od delatnosti ovog nesvakidašnjeg preduzeća može se pronaći na internet strani aurorapet.rs.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *