U čardi kod Mike alasa i psi su dobrodošli

Mnogi vlasnici pasa rado bi otišli na izlet ili produženi vikend vam svog mesta, posebnosad kada se temperature vazduha ne spuštaju ispod 37 podeoka, ali često nemaju kome da ostave svog psa na čuvanje.
Razlog tome je što mnoge čarde i restorani ne primaju pse u svoje objekte, međutim ima i onih kojima kućni ljubimci odnosno psi ne smetaju i rado su viđeni gosti u restoranu.

Jedan takav objekat je i ” Čarda kod Mike alasa” u Starom Slankamenu gde vlasnici mogu da uživaju sa svojim psima, a ujedno i da ručaju u predivnom ambijentu na Dunavu.

mika

Ova čarda na samoj obali Dunava je pravo mesto za odmor i uživanje. Vlasnik čarde Mika alas kaže za naš portal da je on jedini u ovom mestu koji dozvoljava gostima da dovode svoje pse na terasu čarde, ali pod uslovom da je pas fino vaspitan odnosno da ne piški i ne kaki na svakom ćošku i naravno da nije agresivan.

U Starom Slankamenu ima pet restorana pokraj samog Dunava, ali samo ja dozvoljavam da psi borave u restoranu. Obično ih vlasnici stave pored ili ispod stola, do sada nisam imao nekih problema, jer je reč o vrlo vaspitanim psima, koji dolaze iz gradske sredine, kroz šalu priča Mika i dodaje da meštani retko dovode svoje pse, jer se radi o psima koji žive u dvorištu, pa ne znaju baš lepo da se ponašaju kao psi iz grada. To ne treba da čudi, jer ovaj meštanin i sam ima nekolikopasa, što raznih, lovačkih, ali i mešanaca za koje kaže da su najbolji čuvari.

mika3

Miku smo zatekli kako ljubazno dočekuje i ispraća svoje goste, koji zadovoljno odlaze kući punih stomaka nakon ribljih specijaliteta.
U „Čardi kod Mike Alasa“, ako želite, imate priliku i da se okupate u Dunavu, pokraj mola koji je Mika sagradio, a takođe obezbedio i mesto za oko 50. vezova, čamaca ili brodića.

Dunav je baš na tom delu, „usporen“, postavljanjem regulacije (kamenog zida na dno reke) koji je praktično i pomerio plovni put mnogih brodova i šlepova, na levu stranu moćne reke.

I još nešto bi valjalo napomenuti, MIKA je dokazao i dokazuje da zna kako se vodi jedna ovakva kafana, ili čarda, kako piše na vizit karti.

Cene pića i ribljih specijaliteta su znatno niže nego u drugim ugostiteljskim objektima i Mikina čarda se bar što se nas tiče preporučujemo je od srca. Od centra Beograda ovaj lepi kutak udaljen je tačno 55 km, a od Novog Sada 40 kilometara.

Ako se odlučite za posetu sa vašim psom adresa je Stari Slankamen Dositeja Obradovića 6.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *