Tužna priča beogradskog psa!

 

zuca

Sanja Pavićević je pre godinu dana zatekla psa na ulici. Bio je promrzao i gladan. Nahranila ga je. Kada je pogledala kroz prozor nije mogla da pomeri šaku sa stakla. Kada je videla šta se desilo Žući sjurila se niz stepenice. Ovo je bio njegov put.

Nahranila sam psa i popela se u zgradu. Pogledala sam kroz prozor. Jadničak me čekao, a onda se uspaničio. Posmatrala sam ga. Krene levo, pa krene desno, a onda – pravo na raskrsnicu. Našao se u sredini Bulevara. Drhtao je. Vozila su jurila oko njega, a on je biveo sve uplašeniji. Pošao je u jednom pravcu i auto je naleteo na njega. Isprevrtao ga je po pločniku i videla sam krv. Samo znam da sam se sjurila do ulice i zatekla ga kako leži i cvili. Odvela sam ga kod veterinara i platila operaciju – priča devojka za “24 sata”.

Nije žalila novca da mu pomogne, ali nije imala mesta da ga udomi. Već je usvojila psa i pet mačaka.

 

– Fizički nije mogao da stane u moj dom, a onda sam nekako uspela da mu nađem drugi. Nekoliko meseci potom zatekla sam ga vezanog na lancu i izudaranog. Odmah sam ga odvela u pansion za pse. Šest meseci sam plaćala smeštaj, ali on je onako utučen počeo da se plaši pasa. Napadali su ga. Ponovo se našao na ulici – sa suzama u očima otkriva Beograđanka.

Žuća je ponovo odbačen. Ponovo ga je prihvatila. Odvela ga je kod siromašnog momka koji je jedva hranio svog psa.
– Dogovorila sam se sa jednim mladićem da ću plaćati hranu i za Žuću i za njegovog psa, samo ako ga pričuva. U početku je dobro išlo. Žuća je spavao sa njim u krevetu, bilo mu je toplo i ohrabrio se. E, onda su se stvari ponovo promenile. Momak je u međuvremenu našao posao i devojku i nema vremena ni uslova za njega. Životinja je bila zbunjena. Počeo je da traži društvo ljudi, a oni su ga terali. Usamljen, počeo je da beži. A meni je svaki čas zvonio telefon – priznaje Pavićevićeva.

Potpuno sam psić je tumarao gradom. Nije bežao od kuće – bežao je tražeći nekoga ko bi ga skućio. A Sanja je, u očaju, na njegovu ogrlicu napisala svoj broj mobilnog telefona.

 

– Nosi moj broj telefona oko vrata kako bi ljudi uvek mene mogli da nađu, ali bojim se u kakvom stanju ću ja pronaći njega. Ako bi ga neko udomio barem na kratko, barem dok mu ne nađemo kuću koja mu neće zalupiti vrata, spremna sam da pokrijem sve troškove. On je već vakcinisan i čipovan, a ja bih davala novac za hranu. Njemu samo treba da date ljubav. Vratiće vam je svim svojim bićem – poručuje devojka i zatvara vrata automobila.

 

Jedino tu sada može da čuva kucu. A on se uzvrpoljio na sedištu i zalepio njuškicu na prozor. Auto je krenuo, a on gledao za nama. Kao da moli da ga ne puštamo da ide.

 

Ukoliko želite da dobijete najboljeg prijatelja i usrećite psa koji je mnogo propatio javite se Sanji Pavićević na 063/77-82-682.

Izvor:24 Sata 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *