Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Tufi je preživio jezivu torturu jer je izgrizao mobilni telefon vlasnika

Pas Tuffy je preživio jezivu torturu samo zato što je izgrizao mobilni telefon svog vlasnika. Surovi gazda ga je ubacio u vrelu vodu, a zatim bacio sa balkona sa četvrtog sprata.

Ležeći bespomoćno na ulici u Čengduu u Kini, Tuffy je imao sreće da ga pronađe osoba koja voli životinje.

yufi

Kada je bio samo šest meseci star, Tuffy je bio na ivici smrti. Na ulici ga je sprženog pronašla dizajerka Jan Jingjing (30) i odmah ga je odnela kod veterinara u “Animals Asia”, gde se doktorka Emily Drayton pobrinula za njega.

– Mnogi ljudi su sigurno videli Tuffyja na pločniku, ali su zbog strašnog prizora produžili dalje. Jan nije. Odnela je Tuffyja kod veterinara i platila njegovo lečenje. Iako se kao veterinar susrećem sa mnogim životinjama prema kojima su vlasnici bili okrutni, nikad se nisam naviknula na to. Ali kada sam videla Tuffyja, bila sam šokirana i zgrožena. Nisam mogla da zaustavim suze. Nikad nisam videla životinju u tolikim bolovima – kaže Emily.

tufi

Tuffy je trpeo užasne bolove više od dve sedmice i sporo se oporavljao. Trebalo mu je presađivanje kože, a bilo je nezgodno podići ga na operacioni sto.

Posle nekoliko meseci njegovo stanje se znatno popravilo, toliko da je sada skoro potpuno zdrav.

– Tuffy uživa u životu više od svih drugih životinja koje sam videla. Ništa ne može da ga zaustavi. Malo je reći da je on žestok borac – kaže Emily.

Izvor: fokus.ba/ekskluziva.ba