Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Tri neverovatna načina da lakše prebrodite gubitak psa

Opraštati se od nekog koga voliš je najteža stvar u životu. To ne važi samo za ljude. Ovo se posebno odnosi i na naše krznene drugare koje smo godinama smatrali članovima porodice. Onaj ko je izgubio psa zna kako to ostavlja nezamenljivu rupu u srcu, bez obzira na sve uspomene. Ipak, dobra vest je da postoje načini da ublažite bol i da se sećate svojih pasa na najbolji mogući način.

Evo 3 neverovatna načina na koje možete da se setite i odate počast psu koji je uginuo: 

1. Dnevnik: Srećna vremena:

Svaka smrt ljubimca je tragična, bez obzira na to da li je doživeo duboku starost ili se razboleo i uginuo. Zato je veoma važno da u tim trenutcima tuge mislite o srećnim vremenima koje ste proveli zajedno, i da na što bolji mogući način fokusirate vaše misli o tome. To je sasvim normalno i pokušajte da mislite samo o pozitivnim stvarima. Dajte sebi vremena, pišite lepe stvari koje ste proživeli sa vašim psom jer on to zaslužuje. Razgovarajte o vašem psu sa drugima, zapišite lepe uspomene  i naravno držite na vidnom mestu vaše zajedničke fotografije.

krematorijum-za-kucne-ljubimce-11

2. Zasadite drvo u njihovu čast

Jednostavno nađite neko lepo mesto u vašem dvorištu ili kvartu i zasadite drvo, a kako godine prolaze, moći ćete da gledate kako mladica izrasta u predivnio stablo koje se grana. Svaki dan kada pogledate u drvo setićete se psa i imaćete živo nasljeđe koje uvek možete pogledati kada želite da se podsetite svog posebnog prijatelja.

3. Azili za životinje 

I na kraju, ako ni ovo ne pomogne, a vi i dalje patite i ne možete da prebolite svog psa, setite se da su atili puni životinja koji jedva čekaju da ih neko udomi i da nađu dom pun ljubavi i sreće . Zato nemojte kupšovati novog psa, jednostavno obiđite azile i udruženja za zaštitu životinja.