Top 5 aplikacija za vlasnike ljubimaca

Neke možete da koristite, dok bi neke mogle poslužiti kao inspiracija da se i na ovim prostorima napravi nešto slično.

Vhistle Pet Tracker

Jedna od najgorih noćnih mora svakog vlasnika kućnog ljubimca je strah da će mu se izgubiti. Ako životinja ima sklonost da odluta ili samo zbog prevencije, Vhistle će vam pomoći tako da aplikaciju instalirate na mobilni uređaj i uparite sa GPS-om koji ćete staviti svom ljubimcu na ogrlicu. U svakome trenutku možete videti gde se pas nalazi pa, ako se izgubi, brzo reagovati, pronaći je i izbeći mnogo stresa i brige. Uz tu glavnu funkciju, aplikacija ima i brojne dodatne pogodnosti kao su podsetnik na hranjenje, veterinarske preglede, praćenje zdravlja i kretanja ljubimca …

MapMiDogValk

Korisna aplikacija koja meri vaše rute šetanja, odnosno vreme provedeno u šetnji, brzinu kretanja, pređene kilometre te potrošene kalorije. Zanimljiva je jer može da motiviše i vlasnike za više kretanja i rekreacije, a to bi većini verovatno sada dobro došlo s obzirom na to da je sezona oblikovanja instant tela za plažu. Međutim, ipak je najkorisnija za one kojima je i namenjena – pse. Tako možete kontinuirano pratiti koliko se pas kreće te po potrebi prilagođavati šetnje s obzirom na rasu, karakter psa i eventualni višak kilograma vašega mezimca. Neke vlasnike možda upravo ova aplikacija upozori na premalo kretanja njihovih ljubimaca te otkrije da je uzrok štete koju su možda napravili u stanu zapravo jednostavno višak energije. Aplikacija je dostupna za iOS i Android.

aplikacija pas

iCam

Ako želite i dok ste na poslu ili u izlasku sa prijateljima baciti oko na svog kućnog ljubimca, ova aplikacija je kao stvorena za vas. Icam pomoću kamere na računaru možete spojiti na svoj smartphone ili iPhone te u svako doba videti što vaš ljubimac radi dok je sam u kući (možda se ludo provodi kao i Macaulai Culkin). Aplikacija je, osim zbog svoje zabavne svrhe, korisna je i u slučajevima kada pas ne podnosi najbolje da dugo ostane sam, pa kad vidite na kameri da je počeo da laje, zavija ili se uznemirio možete se vratiti kući ili poslati nekoga po njega, a tu vam može pomoći i iduća aplikacija.

Bark’N’Borrov

Postoje brojne aplikacije koje pružaju informacije o profesionalnim šetačima pasa u blizini, međutim, Bark’N’Borrov je specifična po tome što spaja ljude kojima trebaju usluge šetača pasa sa ljudima koji vole pse, ali nemaju uslove ili vremena da bi imali svoga sopstvenog psa pa žele provoditi vreme sa drugim psima. Na kraju su svi zadovoljni, vlasnik psa jer je dobio uslugu šetanja, osoba koja voli pse srećna je što provodi vreme sa psom, a pas je srećan jer mu se posvećuje pažnju.

DoggiDatez

Veoma zabavna aplikacija koja je nešto poput pseće verzije Facebooka. Pomoću nje možete i sebi i svome psu pronaći društvo. Nudi i brojne druge sadržaje, savete i predloge za zabavu sa psom. Možete pretraživati vlasnike u blizini po starosti i polu, kao i pse po dobi, polu i rasi. Možda sebi pronađete društvo za razgovor u šetnjama, a psu društvo u trčanju za teniskim lopticama. Ko zna, možda se rodi i ljubav, možda između pasa, a možda i između vlasnika.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *