Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Vatrogasac spasio život psu: davao mu 20 minuta veštačko disanje!

Vatrogasac Endru Klejn nije razmišljao ni o čemu osim kako da spasi život kućnog ljubimca preplašene medicinske sestre, kada je u utorak ujutru dobio poziv da je izbio požar u Santa Moniki.

Nakon što se vratila sa posla, Kristal Lamirand (35), sačekale su strašne vesti!

Njena komšinica ju je obavestila da je u njenom stanu izbio požar i da su vatrogasci na putu da pomognu.

Kada su napokon stigli na lice mesta, vatrogasac Klejn je odmah krenuo u akciju.

Pas, mešanac ši cu-a i bišon friza, je bio u beživotnom stanju kada je Endru došao do njega i izvukao ga na sigurno, daleko od dima i vatre.

“Kada se radi o malom psu, vreme je ključno, a nisam ni pomišljao da dozvolim da ugine u mojim rukama!”, rekao je Klejn.

U prvom trenutku ovaj borbeni vatrogasac je pomislio da je ljubimac već uginuo jer se činilo da pas ne diše: “Nisam dozvolio da me to obeshrabri, odmah sam počeo da mu dajem veštačko disanje i da mu masiram stomak.”

Posle 20 minuta psić je počeo da reaguje i odmah je prevezen u bolnicu gde je sledeća 24 sata proveo pod nadzorom i u hiperbaričnoj komori da bi se brže oporavio.

Ubrzo se pas osećao dovoljno dobro da može da se vrati kući Kristal, svoje vlasnice, koja ga je dočekala sa suzama u očima, presrećna što je živ.

“Bio je takoreći mrtav, a sada ga pogledajte! Šetao naokolo i ljubi ljude dok veselo maše repićem”, oduševljena je Kristal.

Izvor: RT/prevod J.C.