Strah kod psa prepoznaćete po ovih 5 znakova

Psi osećaju strah, nervozu, neprijatnost baš kao i ljudi. Svojim govorom tela vaš pas če reći kad ima takva osećanja, a strah kod psa prepoznaćete po ovih 5 znakova

1. Pas je privukao rep uz telo ili ga je uvukao između nogu
Ovo je je znak da je pas uplašen, da se boji boli ili da se ne oseća prijatno. Ako ne vidite nikakve očigledne znake za zabrinutost, a vaš pas često stavlja rep između nogu, trebali biste ga odvesti veterinaru.

2. Uši psa su spuštene uz glavu
Ako je pas spustio uši i priljubio ih uz glavu, to može značiti da se boji ljudi koji su mu u blizini, ali ovakvim govorom tela psi mogu reagovati i na ljude koje ne poznaju. Ponekad će pas spustiti samo jedno uho, i to obično levo.

“Svojim govorom tela pas će vam reći kad oseća strah, nervozu i nelagodu”

3. Pas uzastopno zeva
Zevanje često znači da je pas razdražljiv i nervozan. Mali psi često zevaju kada su okruženi velikim, nepoznatim psima. Kko pas zevne nakon što ste vi zevnuli, to znači da je jako vezan uz vas.

4. Pas liže lice i dahće kada nije toplo
Lizanjem usana i nosa pas takođe daje do znanja da je napet ili da oseća opasnost. Takođe, pas bi trebao dahtati samo kada mu je vrućina, stoga ako primetite da pas dahće kada temperatura nije visoka, verovatno se boji nečega.

Na primer, ako pas voli svog veterinara, ali ne i preglede te istovremeno maše repom i preterano dahće dok ga vodite kod veterinara, to vam može otkrivati da je pas i uzbuđen i nervozan ili da se boji. Umirite svog ljubimca, smirenim glasom i toplim fizičkim kontaktom.

5. Pas nervozno hoda ili trči
Kao i ljudi, i psi se koriste uzastopnim hodanjem od jedne do druge tačke kako bi se rešili napetosti koju osećaju zbog određenog straha. Obratite pažnju ako pas ne želi mirno sesti ili ako nervozno hoda jer vam time možda želi reći da se boji nečega.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *