Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Sten nije uspavan, Sten je UBIJEN!

Za psa Stena u Novom Sadu svi su znali ili su bar čuli za njega, a posebno deca koja žive na Limanu . Voleli su ga hranili, mazili, izgrali se s njim, a onda je pas Sten nestao pre nedelju dana. Potragu su sproveli oni koji su brinuli o njemu, poslednji put viđen je 15. jula u vozilu JKP “Zoohigijena i veterina”.

Iz beogradskog udruženja za prava i zaštitu životinja “MIA” navode da je Aleksandar Bursać, direktor JKP “Zoohigijena i veterina”, rekao da je pas primljen, da o njemu postoji protokol i da je eutanaziran jer je bio agresivan.

– Nakon pregledanja dokaza (dostavljenih od strane svedoka) o ubijenom psu Stenu  došli smo do zaključka da je pas bio dobar i voljen od strane stanara Liman III i da je moguće da je ispoljio agresiju samo i jedino prema onima koji su ga doveli do tog stanja da agresiju prikaže, sa tim u vezi dovodimo u pitanje stručnost zaposlenih u JKP “Zoohigijena i veterina” i pozivamo na odgovornost za ubistvo zdravog i pravog psa, voljenog od strane građana – kaže se u saopštenju ovog udruženja.


Kako nisu naišli ni na jednu prijavu protiv Stena, niti na jednu žalbu onih koji su bili u stalnom kontaktu sa ubijenim Stenom, ovo udruđenje je predložilo pokretanje kriviične prijave za ubistvo Stena
kao i za ispitivanje validnosti sprovodjenja ubijanja u objektu JKP “Zoohigijena i veterina” zbog čestih ubistava zdravih životinja koja se pripisuju eutanaziji.


sten

– UBISTVO- jer je ovo primer oduzimanja života nevinoj žrtvi bez jasne optužbe- presuda bez sudjenja- kažu u ovom udruženju i mole predstavnike medija da tako i kvalifikuju ovo delo.

Eutanazija nije sprovedena već ubistvo, jer ovo je bio zdrav pas, zdravog mentalng sklopa bez ikakavih agresivnih paterna u ponašanju.


Pas Sten je ubijen, predhodno je otet od ljudi koji su ga voleli.
Obratite se nadležnim organima ( Tužilaštvo) i zahtevajte Pravdu za Stena.

Prijava za ubistvo

Udruzenje za Prava i Zastitu Zivotinja “MIA” je podnelo žalbu na presudu i prijavu za ubistvo ali pozivaju građane da to i oni učine posebno ko su poznavali Stena, ali i ako nisu.