Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Šta treba da znate kada putujete avionom sa svojim ljubimcima

Kada putujete sa vašim kućnim ljubimcem nećete biti odvojeni od njega tokom leta. Vaša kuca ili maca će biti odmah tu, pored vaših nogu, ispod sedišta ispred vas, udobno smeštena u nosiljci koju ste prethodno sami nabavili.

Broj kućnih ljubimaca je ograničen na našim letovima i zato njihov prevoz mora biti potvrđen od strane Er Srbije pre početka putovanja, kao i od strane drugih avio-kompanija, ukoliko su one (pored Er Srbije) naznačene na Vašoj karti.

Iz tog razloga je neophodno je da nas već prilikom rezervacije mesta informišete o Vašoj nameri da putujete sa kućnim ljubimcem i da nas obavestite o vrsti i težini Vašeg kućnog ljubimca zajedno sa nosiljkom, kao i o dimenzijama nosiljke. Takođe, potrebno je da imate i potvrđeno mesto na letu.

Molimo Vas da se prijavite za let minimum dva sata pre poletanja kako bismo na vreme obavili sve formalnosti.

Pravila za prihvat Vašeg kućnog ljubimca

Na našim letovima prihvatamo ljubimce samo ako su oni kuca ili maca

Ljubimac ne sme biti opasan, agresivan i neprijatnog mirisa

Neophodno je da pribavite dozvolu za ulazak ljubimca u zemlju u koju putujete i ostala dokumenta zahtevana od strane zemalja izlaska, ulaska, tranzita

Neophodno je da imate uverenje o vakcinisanju protiv besnila i sva važeća zdravstvena uverenja koja su neophodna u tačkama tranzita, transfera, odredišta ili prekida putovanja

U istom kavezu mogu da budu smeštene maksimalno dve životinje koje pripadaju istom leglu

Pravila za nosiljku za kućne ljubimce

8kg

Nosiljka + životinja nisu teži od 8kg. Dozvoljena je jedna nosiljka po gostu.

Nosiljka ima mrežasto platno za ventilaciju

Nosiljka mora biti adekvatno obezbeđena od otvaranja i potpuno zaštićena od potencijalnog curenja tečnosti i otpada

Glava i ostali delovi tela životinje ne smeju da vire iz nosiljke u toku bilo koje faze putovanja. Takođe, Vašem ljubimcu mora biti dovoljno udobno – da može da ustane, legne i da se okrene u nosiljci.

Nosiljka je podložna inspekciji i odobrenju od strane Er Srbije pre prihvatanja na prevoz. Ona će biti smeštena ispod sedišta ispred Vas tokom leta, te je potrebno da njene maksimalne dimenzije budu: 40 (dužina) x 30 (širina) x 24 (visina) cm.

Više o ceni pročitajte:

Specijalne naplate za prevoz ljubimaca

Usluga prevoza kućnog ljubimca će Vam biti naplaćena pre ulaska u avion. Nadoknada se primenjuje za svaki let i odvojeno za polazak i dolazak. Ukoliko Vaše putovanje uključuje više usputnih zaustavljanja, biće primenjene naplate za svaki let posebno.

U slučaju kada su dve životinje iz istog legla smeštene u jednom kavezu, naplata za njihov prevoz je ista kao i naplata za samo jednu životinju.