Šta rasa psa govori o vama?

Jedna organizacija koja se bavi zaštitom životinja sprovela je istraživanje o tome šta pojedine rase pasa govore o njihovim vlasnicima. Na uzorku od dve hiljade ljubimaca dobijeni su podaci o osobinama, emotivnom statusu, obrazovanju, pa čak i prihodima vlasnika!

 

Rezultati su sledeći:

Vlasnici jorkširskih terijera smejali su se u proseku deset puta dnevno i istraživači su zaključili da su oni „najsrećniji“ vlasnici.

Zlatni retriveri imaju najobrazovanije vlasnike – čak četvrtina je imala magistraturu ili doktorat.

Foto: Blog – LDN Information Management

Vlasnici čivava su ti koji sa svojim ljubimcem provode najviše vremena od svih testiranih. Naime, oni sa svojim psom provedu u proseku 16 sati dnevno.

 

Dalmatinci su pravi srećnici – njihovi vlasnici najviše novca troše na njihovu hranu i igračke, a većina njih voli sportske automobile.

Vlasnici labradora su najčešće samci.

Oni koji se brinu o mopsovima imaju najsrećnije brakove, a takođe imaju i najveće prihode, dok su najslabije plaćeni vlasnici nemačkih doga.

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *