Šta mislite o vlasnicima koji ljubimcima otvaraju profil na društvenim mrežama?

Najnovija istraživanja vezana uz društvene mreže ukazale su na činjenicu da svaki četvrti pas ili mačka ima svoj profil na nekoj od društvenih mreža, istraživanje se bazira na zapadnim zemljama.

Primetili smo da i drugi kućni ljubimci i društvene mreže žestoko prate trend otvaranja profila sa svojim kućnim ljubimcima.

Koliko je to pomodarstvo ili jednostavno identifikacija vlasnika s njegovim ljubimcem je već diskutabilno, ima li ustvari kućni ljubimac svoj profil na društvenim mrežama, nema, zašto nema, jer ne ispunjava uslove za njegovo dobivanje odnosno otvaranje, a i sami nemaju sposobnost otvoriti profil na nekoj od društvenih mreža, jer su isti namenjeni ljudima, a ne životinjima, ali izgleda da neki vlasnici jednostavno svoj zapostavljeni društveni život guraju preko leđa svojih kućnih ljubimaca, tako da sada imaginarno komuniciramo na Facebooku, Google+, Twitteru ili nekoj drugoj društvenoj mreži s kućnim ljubimcima, da li je to normalno, pitanje za stručnjake!

Neki su išli dotle da su svojim kućnim ljubimcima otvorili blogove, e to već prelazi domene normalnog razumijevanja kućnih ljubimaca, a ako i je u granicama normalnog ponašanja vlasnika, onda pripada opusu basni.

Kada već žele svoje kućne ljubimce predstaviti javnosti, potpuno je u redu da to čine putem svojih profila, ali svaka identifikacija kućnih ljubimaca kao bića koja imaju ljudske atribute je sama po sebi kontraproduktivna.

Dovoljno je promisliti kolika je svesnost životinja o njihovoj prisutnosti na društvenim mrežama i dobićemo odgovor da li je to situacija koja se tiče ljudi ili životinja!

One Comment

  • Django

    Možemo se donekle svi složiti sa iznetim stavom, ali ako se ovakav stav prenese na kjige (koje su takođe vrsta medija) u kojima glavni likovi ljubimici pišu u prvom licu, onda to znači da su i te knjige kontraproduktivne, što sigurno nije bila namera autora teksta.
    Dakle, svaki medij se može koristiti samo je pitanje kako! Važno je znati kome se obraćamo i razlog našeg delovanja!
    Pozdrav,
    Django

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *