Šta mislite o ideji da u naručju imate psa dok ste na zubarskoj stolici?!

Za mnoge je odlazak kod zubara manje ili više stresan. Ali šta mislite o ideji da u naručju imate neodoljivog psa i mazite ga dok ste na zubarskoj stolici? Jedna zubarka je došla na ovu genijalnu ideju koja se pokazala više nego dobrom.

Jojo7

Jojo, šest godina stara, ženka Zlatnog retrivera, glavna je ‘hostesa’ u jednoj zubarskoj ordinaciji u Ilinoisu (Čikago, SAD), koja zajedno sa osobljem i stomatolozima dočekuje svoje pacijente i ima samo jedan zadatak da bude uz njih sve vreme pregleda ili intervencije.

Jojo4

Jojo je, inače, terapeutski pas i do sada je opslužila ogroman broj pacijenata u obližnjem Centru za lica sa posebnim potrebama, gde je stekla ogromno i neprocenjivo uskustvo i, naravno, bila omiljena. Ova umiljata lepotica od psa dobila je adekvatnu zamenu u tom Centru pre godinu dana, kada je upoznala i svoju novu vlasnicu, Lin Rajan, inače pedijatrijskog stomatologa. Lin i Jojo se od tada ne razdvajaju,pa čak i kada je Lin zauzeta, odnosno svoju ljubimicu je najpre uvela u ordinaciju, eksperimenta radi, da vidi kako će njeni mladi pacijenti na nju reagovati, što se pokazalo kao pravi pogodak.

Jojo3

Jojo ima samo jedan zadatak da umiruje uznemirene pacijente svojim prisustvom.

– U većini situacija uznemirenim pacijentima dajemo i sedative za smirenje, ali od kada je Jojo tu sedative više i ne trošimo – ispričala je doktorka Rajan.

“Dovoljno je samo da se udobno smestite u stolicu, a onda Jojo sasvim nežno prilazi i lagano spušta svoju glavu na Vašu ruku. Prosto je neverovatno, koliko ona dobro oseća da pacijentu u tom trenutku jedino treba zagrljaj i ona čini sve da mui upotpuni taj osećaj – priča dr Rajan Lin, ponosna na svoju više nego umiljatu Jojo.

Izvor: Telegraf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *