Šta mislite koje rase pasa su najveći lajavci?

Kada je reč o izboru psa čuvara većina ljudi kod ga bira gleda da pas bude što veći, snažniji i da ima što jači ugriz odnosno da izgleda što opasnije.

Smatrajući kako kod izbora psa čuvara ne bi trebalo zanemariti ni koliko on opasno zvuči, britanska osiguravajuća kuća Churchill home insurance sprovela je zanimljivo istraživanje, u sklopu kojeg su od ispitanika tražili da slušajući prethodno snimljene lavež prepoznaju kojoj rasi pripadaju.

Rezultati istraživanja mnoge su iznenadili jer je gotovo polovini ispitanih ( 46 odsto ) lavež labradora zvučio toliko opasno da su izjavili kako je reč o lavežu rotvajlera. Potpuno neočekivano, ispitanici su lavež labradora ocenili najopasnijim.

S druge pak strane, da lavež izgledom puno opasnijih rotvajlera zvuči opasno ocenilo je tek 19 odsto Britanaca.

Po njima, lavež bulterijera zvuči kod 11 odsto ispitanih. Od 10 pasmina, koliko ih je bilo obuhvaćeno istraživanjem najbezopasnije lajavcima pokazale su se “toj” pudle.

Konačni poredak, od najstrašnijeg prema psu koji laje najmanje opasno izgleda ovako:

1. Labrador
2. Vajmarski ptičar
3. Rotvajler
4. Nemački ovčar
5. Bulterijer
6. Engleski springer španijel
7.Zapadnoškotski beli terijer
8. Bigl
9. Jorkširski terijer
10. Toi pudla

Istraživanje je takođe pokazalo da 84 odsto Britanaca veruje kako će činjenica da imaju psa, provalnike odvratiti od pokušaja da im provale u domove.

Verujete li da bi i vaš pas zaštitio vaš dom od lopova?

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *