Šta kada vaš partner ne voli vašeg psa?

Vaš kućni ljubimac i vi u vezu dolazite u paketu, što je divno, ali kada ste sa osobom koja ne razume vašeg saputnika, možda biste mogli da imate probleme u vezi.

Ponekad vaš dečko ili devojka,mogu imati manjka podrške za vas, a u ekstremnijim slučajevima čak mogu biti i ljubomorni na vašeg ljubimca. Stoga, kako biste ljubav održali na “okupu”, dajemo vam nekoliko predloga i saveta za prevazilaženje poljuljanih odnosa:

Saznajte šta vašem partneru tačno smeta

Ako vam partner spomene dlake koje se nalaze svuda ili, na primer, to što ljubimcu poklanjate više pažnje, zapravo vam žele poručiti da se osećaju zapostavljeno, što znatno može narušiti poverenje i dinamiku veze.

portrait of a cute purebred puppy chihuahua tired in front of white background

Ne branite pošto-poto mezimca 

Jednom kada ste identifikovali postoeći problem, usredsredite se na osećanja vašeg partnera, a ne na njegovo kritikovanje vašeg ljubimca ili toga kako se vi prema njemu odnosite. Iako to zvuči veoma primamljivo, ako se postavite previše zaštitnički prema svom ljubimcu, takav gard samo pogoršava situaciju koja može dovesti do toga da zaista povredite svog partnera.

Povežite ih 

Ako se vaš partner oseća kao da je izostavljen iz odnosa koji negujete sa svojim ljubimcem, osmislite neke zajedničke aktivnosti samo za njih dvoje. Možda vaš partner može naučiti psa nekim simpatičnim trikovima. Na kraju, vaš se ljubimac može pridružiti omiljenim aktivnostima vašeg partnera, kao što je trčanje ili gledanje televizije.

Niko nije rekao da je održavanje odnosa s partnerom ili posedovanje ljubimca lagana stvar, ali uz malo truda sve se može izbalansirati i dovesti u stanje harmonije.

izvor: životinje.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *