Šta je najbolja izolacija u kućici za pse?

Mnogi psi žive u dvorištiu, a gazde vode račina o njima, kao i oni vlasnici koji imaju psa u stanu.

Ukoliko niste u mogućnosti da psa primite u svoju kuću, garažu, ili neku ostavu koja ima grejanje, najvažnija stavka je dobra kućica za psa.

Zaboravite na improvizovana skloništa u vidu kartonskih kutija, raznih gajbi, cirada i ostalo.

Foto:pinterest.com

Kućica treba da bude od drveta ili teške plastike (ove kućice su specijalno napravljene i mogu biti u obliku iglua), sa dobrom izolacijom. Takođe, kućica treba da ima ventilaciju, ali ne sme biti promaje. Ne pozicionirajte je na udaru vetra, vodite računa da sneg i kiša ne ulaze kroz njen otvor. Ovo možete postići tako što se na ulaz u kućicu postave vratanca (cene se kreću od 30 do 90 evra u zavisnosti od veličine), ili trakaste zavese koje mogu biti i od jačeg najlona.

Kada ste obezbedili da hladnoća, kiša i sneg ne ulaze u sklonište, možete da se pozabavite prostirkom na kojoj će pas ležati. Možete koristiti slamu, seno, ili ćebad. Važno je da redovno proveravate prostirku kako bi utvrdili da li je mokra. Mokra prostirka ne pruža toplotnu izoloaciju i u tom slučaju trebate da je zamenite.

Ne zaboravite da je vrlo bitno da kućice za pse budu sa izolacijom, a ako je moguće i sa grejanjem, posebno ukoliko pravite kućicu za malog psa, koji je i osetljiviji.

Najčešće se za izolaciju koristi stiropor, koji se stavlja sa unutrašnje strane kućice. Ali, kako vaš ljubimac ne bi, eventualno izgrizao stiropor, ne zaboravite da ga obložite nečim.

Na zapadu postoje električne prostirke specijalno napravljene za spoljašnju upotrebu (cena je oko 100 evra), kao i specijalna električna grejna tela koja održavaju toplotu u kućici (cena, od 100 evra pa naviše).

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *