Šta da radite ako pas počne da beži od vas?

Da li ste ikada bili u situaciji da pas počne da beži od vas, a ako niste da li ste se ikad zapitali šta treba da uradite tada. Krenuti za njim – je odgovor koji bi ponudila većina vlasnika. Ali, to funkcioniše po sledećem principu – što više vi trčite, to će više i on trčati. Upravo zato, odlučili smo s vama da podelimo nekoliko korisnih saveta kako reagovati u takvim situacijama, piše Index.hr.

1. Stanite i lezite

Možda će vam zvučati jako glupo, ali dopustite da vam obasnimo zašto ovaj savet ima logike. Ne morate nužno da legnete, ali se barem sklupčajte i stavite ruke tako da ih pas ne vidi. U njemu će se tada probuditi znatiželja, jer je to za njega neobično ponašanje. Vrlo verovatno da će doći do vas da proveri šta se događa i da li je s vama sve u redu, što je idealna prilika da ga zgrabite za ogrlicu.

pudle trce

2. Trčite u suprotnom smeru

Psi vole potere, ali neka ovaj put on ganja vas, a ne vi njega. Čak i ako inače nije za takvu vrstu igre, kad vi počnete da trčite, takođe će proraditi njegova znatiželja i počeće da vas sledi. Naterajte ga u zgradu, automobil ili neko drugo mesto, gde ćete ga lakše uhvatiti.

3. Otvorite vrata od auta

U slučaju da vam je auto u blizini, otvorite vrata i pitajte svog ljubimca je li raspoložen za vožnju. Radi se o tome da psi često povezuju vožnju s dobrim stvarima, kao što je npr. vožnja do parka, gde će se istrčati i igrati s ostalim psima.

4. Sedite

I to tako da mu okrenete leđa ili jednu stranu. Ponovno, vaš ljubimac će to ponašanje smatrati čudnim i pristupiće vam iz čiste znatiželje. Takođe,  tako ćete delovati manje opasno po njega pa je veća verovatnoća da će vam prići. Ako imate poslastice uz sebe, stavite nekoliko oko vas, kako bi ga još brže privukli.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *