Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Šta ako pudla ne voli da izlazi napolje kada pada kiša

Mnogi psi vole da ide napolje kada pada kiša. međutim određen deo pasa ne voli baš kada pada kiša, pa ih je teško isterati i da obave nuždu. U tu kategoriju spadaju i pudle, posebno one mlađe, jer očito ne žele da im kiša pokvari prekrasnu frizuricu.

Nekim pudlama je hladno, pa je to razlog, a ukoliko ne očvrsnu i ne nauče se na vreme na sve vrmenske neprilike, vi kao vlasnik ćete imati problema sa čišćenjem nereda po kući. Ipak, naučiti i uveriti pudlicu da izađe na kišu nije nemoguća misija.

Korak 1
Prvo i osnovno, čim vam pudla, još kao štene stigne u kuću naučite je na nošenje odelca, a odredite i jedan određen prostor ( recimo terasu) gde će obavljati nuždu. Ono što sledeće treba da uradite jeste da je naviknete na cipelice, jer mnogi psi ne vole osećaj hladnoće na nogama, ne vole da šetaju po vlažnoj zemlji, a to bi mogao biti razlog što vaša pudla odbija da ide napolje po kiši. Zato ili nabavite cipelice za kucu, ili ga od malih nogu navikavajte da ide napolje bez obzira na to kakvi su vremenski uslovi.

RainPoodle1024

Korak 2
Ne očekujte da vaša pudla otvori vrata i sama krene napolje po kiši, dok vi ležite na krevetu i čekate da se vreme prolepša. Znači, potrudite se, obucite kabanicu i čizme, a isto to uradite i pudli, pa zajedno krenite u kišnu avanturu. Dok šetate, izbegavajte travu i zemlju, a držite se trotoara, veće su šanse da će vaš pas hteti da ostane napolju.

Korak 3
Konačno ste ubedili pudlu da izađe napolje po kiši, za to sledi nagrada. Nagradite svog psa poslasticom kako ode da kaki. Pudle su veoma inteligentni psi, a posebno se lako obučavaju kada imate nešto za njih. Pudle vole da zadovoljne vlasnika i što ih više hvalite one su sve bolje i bolje. Dakle, pokažite pudli koliko ste ponosni na nju svaki put kada piški i kaki napolju.