Sramota za vlast Karačija!

Vlasti Karačija masovno su potrovale pse lutalice, tvrdeći da “ne postoji drugi način regulisanja problema zbog kog nekoliko hiljada ljudi godišnje bude napadnuto”.

VIDEO: Otrovali stotine pasa lutalica i njihova tela pobacali na gomilu

Ubijeno je najmanje 800 pasa lutalica. Nezadovoljstvo građana bilo je očigledno, ali su uprkos tome, beživotna tela nesrećnih životinja pobacana na gomilu u sred grada.

Tela pasa skupljana su sa ulica, pa slagana na gomile .Društvene mreže preplavili su komentari u kojima se žestoko osuđuje vlast: “Neka se pročuje. Sramota za vlast Karačija!”, “Dosta više surovosti”, “Jednostavno, ovo je prokleto užasno”.
Otrovne tablete stavljane su u pileće meso, a potom davane životinjama. Pakistanski borci za prava životinja već su govorili protiv trovanja, ali vlasti i dalje tvrde da ne postoji drugi način regulisanja broja pasa lutalica.

– Prošle godine su lekari glavne bolnice u Karačiju lečili 6.500 osoba koje su navodno napali psi, dok je ove prijavljeno oko 3.700 incidenata – rekao je Simin Džamali, glavni lekar Urgentnog centra bolnice.

Za sada zvaničnici nemaju tačnu procenu ukupnog broja stradalih pasa, ali tvrde da će ih biti nekoliko hiljada.

radio021

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *