Šišanje pudle: Izaberite stil koji vam se sviđa i naučite osnove šišanja pasa

Jedinstvena dlaka pudle može biti ošišana na više različitih načina. Brijanje, trimovanje I šišanje dlake na različite frizure postalo je umetnička forma. Izaberite stil šišanja koji vam se sviđa i naučite osnove šišanja pasa, ili , ako želite, odvedite psa kod profesionalca.

Osnovna oprema

Pre nego što započnete sa šišanjem vaše pudle, nabavite osnovnu opremu i potražite savet profesionalnog frizera pasa. Električne mašinice za šišanje se mogu nabaviti u radnjama za kućne ljubimce i treba da imaju dva noža: jedan za njušku – kraći i finiji, i jedan duži za telo. Sto za šišanje će vam olakšati posao i biti udobniji za vašeg psa.

FRIZURE

Pošto se pudle ne linjaju, moraju se šišati da bi ostale uredne, čiste i lake za održavanje. Mnoge frizure počele su da se šišaju iz različitih razloga – brijanje nogu olakšavalo je psu plivanje dok su pojasevi dlake ostavljeni na nogama grejali zglobove.

Jagnjeća frizura („sportska“, „1960“)

Ovo je jedna od najlakših frizura za učenje. Dlaka se šiša ujednačeno kratko, čineći je idealnom za radne pse i kuje sa štencima.

Standard_poodle_apricot

Lavlja firzura („englesko sedlo“)

Nazvana „Englesko sedlo“ u SAD ; lični deo psa , grlo, deo prednjih nogu i baza repa se izbirjavaju, a ostavljanju se po jedan pompon na prednjem i tri spojena na zadnjim nogama.

„Drugi papi clip“ (second pappy trim)

Ova frizura se često koristi za starije štence na izložbama. Prednji deo se šiša kao lavlja frizura, ali se zadnje noge ne oblikuju, već se ostavlja dlaka, slično janjećoj frizuri.

Kontinentalna frizura

To je klasična frizura za pudle ; lice, grlo, šape i baze repa su izbrijani, kao i zadnje noge osim pompona na slabinama i oko donjeg dela nogu, koji se ostavljaju i na zadnjim nogama.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *