Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Sezona je godišnjih odmora, evo kome možete da ostavite psa na čuvanje…

Sezona je godišnjih odmora, a ukoliko nemate kome da ostavite vašeg psa na čuvanje dok ste na godišnjem odmoru, možete ga poveriti porodici Radojčić, koja će se o njima brinuti kao o svojim psima. S obzirom na to da i samo imaju dve pudle, za sada u obzir dolaze samo manje rase pasa, pod uslovom da su psi vakcinisani i zdravi, kao i tretirani protiv krpelja. Mojca Radojčić kaže za naš potral, da nikako ne dolaze u obzim mirišljave ogrlice, već isključivo pas treba da bude tretiran protiv krpelja preparatima koje je veterinar preporučio.

– Trenutno čuvam pudlu sa Noleta koji ima osam godina, a od 28. 06 i jednu malu maltezerku do 2.jula. Samo male rase dolaze u obzir, ako je gužva u stanu onda smo u Čortanovcima koji se nalaze na 20 minuta od našeg stana – kaže sagovornica.

Kontakt telefon je viber 0643490142 i mob 0621967406

 

Inače, tokom cele godine porodica Radojčić iz Novog Sada svakog jutra i večeri na novosadskim ulicama šeta istovremeno nekoliko pasa različitih rasa. Na prvi pogled deluje kao da izvode neki performans, ali za njih je šetanja pasa najbolji način da dođu do zarade.

Za posao šetača psa možete zaraditi od 200 do 500 dinara na sat, a ukoliko uspete da šetate više pasa odjednom, za samo par sati zaradićete i do 2.000 dinara.

Ovaj posao veoma je popularan svuda u svetu, a odnedavno stigao je i u Srbiju, te sve više zaposlenih ljudi traži nekoga da prošeta njihovog ljubimca. Najviše posla šetači imaju za vreme godišnjih odmora, a postoji i usluga pet siting, koja podrazumeva da boravite u kući vlasnika psa 24h dok su oni zauzeti, i za to dobijate oko 3.000 dinara.

setaci

Ovo je posao koji se radi sa zadovoljstvom. Imali smo prilike da popričamo sa Šetačem pasa Radojčićem koji je iz ljubavi prema životinjama krenuo svoje prve šetnje sa ljubimcima pre četiri godine. Ova porodica inače ima i svoje pudle koje svakodnevno šeta pored svih ostalih pasa.

– Da biste se bavili ovim poslom, potrebna je velika ljubav prema životinjama, a Bojan Radojčić iz Novog Sada kaže kaže da uživa radeći ovaj posao.

– Ovo nije posao od kojeg može da se živi u našoj zemlji, ali se nadamo da će se ta situacija promeniti. Moja porodica voli životinje, što je i najbitnije u ovom poslu i zato nam ne pada teško da se bavimo šetanjem i čuvanjem kućnih ljubimaca.

Krenuli smo pre četiri godine kada smo se reklamirali preko prijatelja, FB stranice, i danas imamo naše stalne klijente kojima pružamo usluge, a naravno želja nam je da ih bude još više – kaže Bojan i dodaje da šetnja jednog psa počinje kao posao a završava se kao zadovoljstvo.

Prema njegovim rečima najrasprostranjenija usluga je upravo šetanje pasa, a cene zavise od same dužine šetnje.- Imamo uslugu od pola sata šetnje koja je 100, 45 minuta 150 i sat vremena 300 dinara. Pored šetnje vlasnicima nude i uslugu čuvanja ljubimaca, ako recimo odu na nekoliko dana van grada, pa tada mi ova porodica hrani, promeni im vodu, očistie im kućicu i ako je još nešto potrebno. Te usluge su malo skuplje jer zahtevaju i veću odgovornost, pa je jedna poseta 300 dinara, dve 600 i tri 800 dinara- dodaje Bojan.

Što se tiče šetnje psa najčešće su to parkovi, a prilagođavanje je bitno i za njih i za pse, jer moraju prvo da upoznaju osobu sa kojom će provesti nekoliko dana. Taj proces može da traje jedan dan ili nekoliko, i najčešće kreće sa ulaskom vlasnika i šetača u stan. Šetaju uglavnom sve rase, sem onih koje spadaju u opasne, poput rotfajlera, staforda i drugih, a jedini uslov koji vlasnici moraju da ispune jeste da psi budu vakcinisani.

Ukoliko želite da vam ova porodica pričuva ili prošeta psa može te ih kontaktirati preko FB stranica Šetač pasa Radojčić