Saznajte koje rase ne bi trebalo bez odela da izlaze napolje po hladnom vremenu

Kabanice, jaknice i džemperi mogu biti veoma korisni za vašeg ljubimca tokom hladnih dana, ali ne baš za sve pse. Saznajte koje rase ne bi trebalo bez odela da izlaze napolje po hladnom vremenu.

Koliko niske temperature pas može da izdrži, a da mu ne stvaraju smetnje, zavisi od rase, veličine i starosti. Manje i lakše rase, kao i psi koji imaju kratku i tanku dlaku ne bi trebalo da izlaze napolje bez nekog odela koje će mu pružiti neophodnu toplotu.

Međutim, kratka i tanka dlaka nije jedini preduslov za neophodnu garderobu, pa tako rase poput pudle, koje imaju gustu dlaku, ali je njihovi vlasnici uglavnom održavaju kratkom, takođe bi trebalo da nose jaknice i džempere dok uživaju u zimskim čarolijama.

odelo-ya-psa

Starijim psima koji imaju slab imuni sistem, kao i bolešljivijim psima je potrebno obezbediti dodatni izvor toplote, tako da bi trebalo u nekim slučajevima i da budu obučeni dok su u zatvorenom prostoru.

Veliki psi koji imaju dužu dlaku ne zahtevaju dodatnu izolaciju, tako da se za njih preporučuje da ne izlaze obučeni, jer bi moglo doći do povećanja negove telesne temperature, što za ljubimce može biti veoma neprijatno.

Njihovo krzno je uglavnom genetski stvoreno za niske temperature i to su rase kao što je haski, bernardinac, njufaundlend, samojed i njima slični psi.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *