Ilustrovani vodič za maženje životinja

Dodir je najbolji način da ostvarite kontakt sa većinom životinja. Gotovo da nema kućnog ljubimca koji ne voli da ga maze, a u tome jednako uživaju i sami vlasnici.

pas2

 

Bloger Adam Elis bio je inspirisan važnošću maženja kućnih ljubimaca i domaćih životinja kada je odlučio da kreira seriju dijagrama, koji na šaljivi, ali istiniti način ilustruju stav životinja prema maženju određenih delova tela.

Na dijagramima su navedene zone koje ljubimci smatraju nepoželjnim za češkanje. Tako će se maca i jež najčešće naljutiti ako pokušate da ih mazite po stomaku, a konju se neće dopasti ideja da ga mazite po zadnjim nogama.

Pas će, s druge strane, uživati u maženju po stomaku, dok maca najviše voli deo leđa iznad repa.

Galerija, praćena duhovitim “komentarima” životinja na maženje, može pomoći ljubiteljima životinja da nauče nešto što do sada nisu znali.

Dok većina nas zna kako na češkanje reaguje pas ili mačka, ili barem nagađa šta će na to reći medved, neki verovatno ne znaju kuda je najbolje maziti ježa ili prase.

Stav prema maženju i češkanju, naravno, zavisi i od individualne životinje, ali ovi dijagrami predstavljaju jednu zanimljivu generalizaciju.

Pogledajte slike, zabavite se i razmislite: da li ovo važi i za vašeg mezimca?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *