Kako spava, zakva su i osećanja

Osim što možete otkriti kakvog je karaktera naš pas i to preko njegovog igranja i generalnog ponašanja prema nama, drugim psima i deci, sada ćete moći da saznate na osnovu poza u kojima spava kako se on oseća.

Na osnovu ovih šest položaja saznajte kakvog je karaktera vaš pas!

1. Sklupčani položaj

Ukoliko vaš pas spava u ovom položaju odnosno izgleda kao veliko klupko: njuška mu dodiruje kraj repa, a šape su lepo ušuškane ispod težine tela, znajte da se on na taj način zagreva i održava toplotu na svojim udovima, vratu i grudima. Uglavnom su psi koji spavaju na ovaj način vrlo nežni.

2. Na stomaku

Ukoliko vaš pas spava na stomakuu na stomaku, znajte da nije potpuno opušten i da više drema nego što zaista spava. Iz ovog položaja mogu lakše da skoče u igru ili da potrče do vrata, ako vam neko dolazi. Ovakvi psi su energični i prilično veseli, ali su sa druge strane i dosta nežni.

3. Na stomaku sa ispruženim nogama

Iako je spavanje na stomaku više dremanje, ovo je jedna podvrsta ovog klasičnog položaja. Kada ispruže sve četiri noge, kao da im malo fali da polete, moramo priznati da su mnogo slatki i smešni istovremeno. Na ovaj način im je isto lakše da ustanu i pokrenu se za igru i bilo kakvu drugu akciju.

Nešto me kičma boli ovih dana

4. Spavanje na strani

Ovo je jedan od češćih položaja na koji psi spavaju i on vam daje znak da je vaš pas potpuno opušten i da mu je vrlo udobno i prijatno. Ako vaš pas spava u ovoj poziciji, znajte da će vam biti uvek lojalan i poslušan!

5. Skroz ispružen

Psi koji su u stanu najviše vole ovaj položaj, jer se na ovaj način hlade tokom letnjih dana, ali i centralnog grejanja tokom zimske sezone. Kako su vam verni i imaju puno poverenje prema vama, mogu spavati skroz na leđima i pokazati vam stomak, što je znak da se pas oseća bezbedno i potpuno opušteno.

6. Blesave poze

Svaka poza u kojoj pas izgleda presmešno tokom spavanja, može se nazvati totalno „luda“ poza. Ovu smo izdvojili kao najkarakterističniju – na leđima sa „razbacanim“ nogama. Psi koji spavaju ovako su opušteni i vole aktivnosti, igru, a pogotovo maženje. Budite sigurni da se vaš pas oseća sigurno i totalno relaksirano.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *