Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Evo kako da sačuvate stvari od žvakanja kada štene menja zube

Period kada štene počne da menja zube može biti vrlo težak i naporan kako za vas tako i za psa. Međutim, postoje neke stvari koje možete uraditi kako biste ublažili problem i zaštiti vašeg ljubimca, ali i stvari od žvakanja.

Nasuprot onome što mnogi veruju, štenci ne menjaju zube kao deca. Da, štencima ispadaju mlečni zubi obično u uzrastu od tri do devet meseci. Međutim, sam čin žvakanja stvari je zapravo problem izazvan problemima u ponašanju i treba ga saseći u korenu.

Važno je da ne “izazivate” štene cipelama i drugim stvarima. Blokirajte mu pristup oblastima koje su posebno problematične. Naravno, uvek se preporučuje i da potražite savet serifikovanog stručnjaka za ponašanje psa.

gric2

Takođe, važno je da psu obezbedite dovoljno igračaka za žvakanje. Još u ranom uzrastu je neophodno psu dati igračke koje sme neometano da žvaće kako biste sačuvali dragocene predmete u domaćinstvu. Igračke za štence su obično manje i mekše od onih za odrasle pse, jer su njihovi zubi podložniji lomljenju. Kada pas oglođe igračku, obavezno uklonite preostale delove, kako biste sprečili nezgode.

Dok štene menja zubiće važno je da prilagodite ishranu njegovim potrebama. Neophodno je da vaš pas tada dobija dobro izbalansiranu hranu, s vitaminima i mineralima (kao što je kalcijum) kako bi se zubi pravilno razvijali.

Ukoliko ignorišete ovo nepoželjno ponašanje, pas će verovatno nastaviti to da radi i u starijem dobu. Zato odmah stanite na put problemu