Ruski hrt – Barzoj

Ovaj graciozni hrt predstavlja pravu poeziju u pokretu.

Sa svojim visokim telom, dugom i uskom glavom, i svilenkastom dlakom, Ruski hrt – Barzoj je prava slika prefinjenosti i elegancije. Barzoj hodaju sa ponosom i dostojanstvom, i lako se mogu zamisliti u palatama ruskih careva ili kako trče za vukom u nekom ruskom selu. Ali pre nego što dovedete ovog psa u vašu palatu, morate odlučiti da li je Ruski hrt pravi pas za vas.

Cenjen zbog svoje gracioznosti, kao i zbog svoje naravi, Barzoji su poznati po svojoj brzini i opuštenoj prirodi. Oni više preferiraju trčanje u sprintu na kraćim deonicama nego na dužim, a potom su zadovolji i spremni da se vrate u vaš dom i da se opuste na omiljenoj sofi. Barzoj nije ono što se smatra visoko energetskim psom. Ako želite da provedete dan u krevetu ili na sofi, Ruski hrt će biti srećan da ga provede uz vas.

 

borzoi_01_lg

 

Uprkos opuštenom stavu i kraljevskom izgledu, Barzoj nije samo lep eksponat za vaš dom. Ova rasa ima ponekad trvroglavu ličnost, ali ima i veliku želju za ljudskim društvom. Ruski hrt – Barzoj nije najbolji izbor za ljude koji su svakodnevno odvojeni od kuće po nekoliko sati.

Njegova luksuzna dupla dlaka, koja ga greje tokom brutalnih ruskih zima, brzo opada. Takođe, njegova veličina predstavlja bitan faktor pri odlučivanju da li je ovo pas za vas, posebno za buduće vlasnike koji imaju malu decu. Barzoj je nežan, ali njegovi štenci mogu biti preveseli i mogu slučajno da udare dete u toku igre. Oni su najpogodniji za domove sa starijom decom koja razumeju kako da komuniciraju sa psima.

Pošto više nije kraljevski pratilac u lovu, danas Ruskom hrtu – Barzoju najvažniji posao je da bude porodičan prijatelj. Sa svojim lepim i nežnim ponašanjem, to je posao u kome briljira.

Bitne informacije
Visina: 68 do 85 centimetara
Težina: 25 do 47 kilograma
Životni vek: 10 do 12 godina

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *