Rege najviše prija psećim ušima

Istraživači u Glazgovu bavili su se time kako psi reaguju na muziku i šta najviše vole da slušaju, a ispitivanje je pokazalo da su rege i soft rok žanrovi koji su psima najomiljeniji.

Ispitivanje je pokazalo da su psi pokazali najveći nivo pozitivnih promena u ponašanju dok su slušali ova dva žanra u odnosu na sve ostale. Do ovog zaključka su došli tako su im merili puls tokom svakog slušanja, a nivo stresa je bio smanjen kada su išle soft rok i rege pesme.

Jedno dobrotvorno udruženje za zaštitu pasa rešilo je da u svoje prostorije postavi ozvučenje sa kojeg će psi moći da slušaju Boba Marlija i Džon Bon Džovija, što je muzika koja ih najviše opušta.

Međutim, profesor Nil Evans koji je predvodio istraživanje, naglašava da ne mora da znači da to predstavlja ukus psa za muziku.

“Sveukupno, reakcije na različite muzičke žanrove bile su pomešane i verovatno psi kao i ljudi imaju negde svoj ukus”, navodi Evans.

Studija je takođe otkrila da psi veoma cene muziku, bez obzira na žanr, provodeći “značajno više vremena ležeći i uživajući nego u akciji”, dok slušaju muziku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *