Razotkrivamo 6 mitova o ishrani kućnih ljubimaca

Otkrijte neke pomalo čudne i potencijalno štetne mitove o ishrani vaših dlakavih drugara i naučite kako da ih ispravno hranite.

Jesu li za vašeg ljubimca štetniji veštački zaslađivači ili prirodni šećer? Koliko štete može da napravi nekoliko  kapi alkohola? Koliko je zaista zdrava hrana koju kupujete vašim ljubimcima?

Domaća hrana – NE

Američka veterinarska asocijacija je objavila da se ne preporučuje hranjenje kućnih ljubimaca sa hranom koju pripremamo za sebe. Digestivni trakt životinja je drugačiji, jedinstven i veoma komplikovan. Hrana za pse i mačke je testirana i tačno se zna kako utiče na njihov organizam dok za ljudsku hranu to nije dokazano.

„Naša“ hrana ih nadima

Ako hranite vašeg kućnog ljubimca sa hranom koju vi jedete, a to uključuje mlečne proizvode, proizvode od soje, začinjenu hranu, možete napraviti problem, jer ova hrana nadima vašeg ljubimca što prozrokuje gasove, a to nije ugodno ni za njih ni za vas.

Odrasli psi su u većini slučajeva netolerantni na laktozu, pa izbegavajte mleko.

pas i devojcica

Prirodno i organsko

Organska hrana je podgrupa prirodne hrane, šta god kupite vašem ljubimcu sa ovim oznakama nećete pogrešiti.

Alkohol

 

I najmanje doze alkohola vašem psu mogu prouzrokovati velike probleme, ne igrajte se s tim stvarima.

Hrana sa i od ribe

Hrana za pse na kojoj piše da sadrži ribu znači da u toj hrani ima svega 3 odsto mesa ribe, a ako piše da je hrana od ribe znači da sadrži čak 95 odsto ribljeg mesa i samim tim je zdravija i bolja za vašeg ljubimca.

Šećer ili veštački zaslađivač

Šećer svakako nije dobar za vaše kućne ljubimce, ali veštački zaslađivači su gori. Veštački zaslađivači nalaze se u mnogim proizvodima koje koristimo svakodnevno, žvakama, vodi za ispiranje usta, slatkišima, koji mogu biti veoma otrovni za vaše ljubimce pa ih držite podalje ovih proizvoda.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *