Radionica ” Deca i psi bez ujeda – Naučimo da govorimo pseći jezik

Povodom Međunarodnog dana planete Zemlje koji si obeležava 22. aprila,  održače se Radionica ” Deca i psi bez ujeda – Naučimo da govorimo pseći jezik”.

Radionica će biti održana u subotu  od 16 do 17.30 sati u parkiću iza Muzeja Vojvodine.

pas dete

Radionica je namenjena deci, roditeljima i vlasnicima pasa, a pozvani su i kućni ljubimci. Deca će naučiti kako da na pravilan način priđu nepoznatom psu, kako da savladaju strah, nauče „pseći jezik“, a sve u cilju razvijanja empatije i humanog odnosa prema čovekovom najboljem prijatelju. Promovisaće se i projekat „Žuti Pas“ a deliće se i poklončići.

Radionicu će voditi – Dr vet. med. Dunja Kovač Lider programa ” Dobrobit životinja” ispred FRD Fondacije.

Za one koji dovode pse, kuce moraju da budu redovno vakcinisane i čipovane, lepo vaspitane i da vole decu emotikon smile…. Takođe, ponesite flašice sa vodom i njihove zdelice, ako ožedne, kao i njihove omiljene poslastice. Higijenske kesice se naravno podrazumevaju

Međunarodni dan planete Zemlje, 22. april, obeležava se svake godine širom sveta različitim manifestacijama i akcijama. One imaju za cilj da skrenu pažnju javnosti na značaj očuvanja životne sredine i da dovedu do promene ekološke svesti.

Dan planete Zemlje prvi put je obeležan 22. aprila 1970. godine u SAD-u. .Ovaj datum je službeno prihvaćen kao Dan planete Zemlje na Konferenciji Ujedinjenih nacija o životnoj sredini 1992. god. u Rio de Žaneiru. Na toj Konferenciji je prisustvovao veliki broj predstavnika vlada, kada je i usaglašen dugoročni program za promociju održivog razvojaplanete Zemlje.

Povećanje broja stanovnika na Zemlji i industrijalizacija dovele sudo zagađenja vazduha, zemlje i vode. Sve veći problem su i nehigijenske divlje deponije. Poslednjih stotinak godina planeta Zemlja doživela je veće zagađenje nego milionima godina unazad. Neodgovorno ljudsko ponašanje dovelo je do klimatskih promena, do efekta staklene bašte, do globalnog zagrevanja, do nestajanja mnogih biljnih i životinjskih vrsta sa lica Zemlje.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *