Pudle: Izložbena ili praktična frizura

Određene frizure su odgovarajuće prema razredima pasa na izložbi. Ove frizure daju pudli svojstven izgled, i oblikujući ih do detalja, prikazuju njihovu impresivnu formu i stas. Izložbene frizure zahtevaju rutinsko održavanje profesionalnih frizera.

Standard rase predviđa određene izložbe frizura. Kontinentalna frizura i tradicionalna lavlja frizura- nazvana „Englesko sedlo“ u SAD, su najčešće, mada su od nedavno priznate i druge frizure.

Praktična frizura
Većina pudli-ljubimaca ima jednostavne frizure lake za održavanje. Štenad se šiša tako što se obriju njuška, šape i koren repa. Kada se frizura sređuje, može biti u sportskom stilu ili „jagnje stilu“,oba praktična kroz ceo pudlin život. Šišanje treba da bude redovno, svakih 8-10 nedelja. Kada je toplo „jagnje frizura“ se često šiša vrlo kratko i to je frizura grad-i-selo.

Prvi početak
Pre nego što se odlučite da nabavite pudlu, razmisliste o tome kako se pas uklapa u vaš stil života. Potražite savet stučnjaka da bi bili dobro informisani i napravili odgovarjući izbor. Posetite više odgajivača pre nego što izaberete štene, pripremite svoj dom za pridošlicu i osigurajte glatko upoznavanje sa svima.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *